Şarkıcı Gülay kimdir, kaç yaşında, nereli, hastalığı ne? Sevenlerini üzen haber

Şarkıcı Gülay kimdir, kaç yaşında, nereli, hastalığı ne? Sevenlerini üzen haber

90'lı yıllarda yayınladığı 'Cesaretin Var mı Aşka' şarkısıyla hafızalarda yer edinen şarkıcı Gülay, iki kez yendiği kansere bir kez daha yakalandı. Son yıllarda sağlık sorunlarıyla boğuşan ünlü isim, çoklu organ yetmezliği nedeniyle de hastanede tedavi görmüştü. İşte, şarkıcı Gülay Sezer biyografisi...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tatil yapan şarkıcı Gülay, doktorundan gelen 'kanser teşhisi' haberiyle İstanbul'a dönerek tedavisine başladı. Birer sene aralıklarla böbrek ve rahim kanserine yakalanan Gülay Sezer, uzun süren tedavi süreçlerinin ardından sağlığına kavuşmuştu. 2019 yılında da çoklu organ yetmezliği nedeniyle zor günler geçiren başarılı şarkıcı, üçüncü kez kanser hastalığına yakalanarak sevenlerini üzdü.

İkinci kez kanseri yendikten sonra kemoterapi hastalarına destek amacıyla düzenlenen 'Saçım Saçın Olsun' kampanyaya katılan Gülay Sezer, saçlarını kazıtmıştı. Kanser hastalarının tıbbi tedavi kadar morale de ihtiyacı olduğunun altını çizen ünlü şarkıcı, kanserle mücadele kapsamındaki tüm kampanyalara da dahil olacağını açıklamıştı.

gulay-saclarini-kazitti-1.jpg

ŞARKICI GÜLAY'IN HAYAT HİKAYESİ

24 Mayıs 1970 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Şarkıcı Gülay'ın tam adı Gülay Sezer'dir.

Müzik hayatına, müzisyen ve besteci babası Eyüp Ercan Sezer'in bağlama ile çaldığı türkülere eşlik ederek 5 yaşında başladı. Gülay aynı zamanda uzun yıllar diş teknisyenliği yaptı fakat müziğe olan tutkusundan dolayı teknisyenliği 2000 yılında tamamen bırakıp, 2001 yılında Kuzey Kıbrıs'ta Doğu Akdeniz Üniversitesi Müzik bölümünde kompozisyon eğitimi almaya başladı. 2007 yılında okuduğu bölümden, birincilikle mezun oldu.

Şarkıcı Gülay'ın 1988'de çıkardığı arabesk albümü Her Akşam'ı, 1995 yılında BMG Müzik'ten çıkan Cesaretin Var mı? ve 1997'de yine BMG'den çıkan Bir Sevi Masalı adlı pop albümleri izledi.

Albüm çalışmalarına ara vererek 1999 yılında BRT Televizyonu için Damlalar isimli halk müziği programını hazırlayıp sundu. 2001 yılında Kalan Müzik'ten Damlalar, 2003 yılında Damlalar 2 adlı halk müziği albümlerini ve 2005 yılının başında da Adı Yok isimli pop albümünü çıkardı. 2006 yılında Seyhan Müzik imzasıyla Dalgalar isimli halk müziği albümünü, 2011 yılında ise yine bir pop albümü olan Aşkhane'yi çıkardı.

Bunun dışında İstanbul Kanatlarımın Altında adlı filmin Aşk adlı şarkısının sözlerini yazdı ve seslendirdi. Ayrıca Yaşama Hakkı adlı filmin aynı adı taşıyan şarkısının sözlerini yazdı ve seslendirdi. Hamam isimli film için İstanbul Uyurken adlı besteyi ve tüm bunların yanında birçok televizyon dizisinin jeneriklerini seslendirdi. 2008 yılında Düğün Şarkıcısı adlı dizide rol aldı.

Gülay, Konya Selçuk Üniversitesi'nden 3 yıl boyunca müzik dalında Yılın İletişimcileri ödülünü, 1996 yılında İFA Müzik Ödülü'nü, 2000 yılında Motif Halk Bilim Ödülleri'nden Müziğe Teşvik ödülünü, yine 2000 yılında Türkiye Yazarlar Birliği'nden Yılın Programcısı ödülünü, 2001 yılında Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nden En İyi Halk Müziği Programı ödülünü, 2007'de 34. Altın Kelebek En İyi Türk Kadın Solisti Ödülü'nü aldı.

gulay-nilufer-de-sahne-alacak-5430951-o.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1970 doğumlu olan şarkıcı Gülay, 2021 yılı itibarıyla 51 yaşındadır.

İlk evliliğinden 'Nilban' (d.1992) adında bir kızı bulunuyor. 2015 yılında müzisyen Serkan Boran ile evlendi.

Şarkıcı Gülay 1.83 metre boyunda, 77 kilo ve koç burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @gulaysezerofficial, Twitter'da @gulayofficiaI, Facebook'ta @gulayofficial kullanıcı adıyla yer almaktadır.

ŞARKICI GÜLAY ALBÜMLERİ

1988 - Her Akşam
1995 - Cesaretin Var mı?
1998 - Bir Sevi Masalı
2000 - Damlalar
2002 - Damlalar 2
2004 - Adı Yok
2006 - Dalgalar
2011 - Aşkhane
2013 - Damlalar 3
2016 - Gri Şarkılar
2019 - Damlalar'dan Seçmeler

ŞARKICI GÜLAY DİZİLERİ

2008 - Düğün Şarkıcısı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN