Serdar Erener kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? 'Ben Aşılandım' videosuyla gündemde

Serdar Erener kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? 'Ben Aşılandım' videosuyla gündemde

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yayınladığı ve turistlerin göreceği Türklerin "Keyfine bak; ben aşılandım" maskesi taktığı videoyu reklamcı Serdar Erener'in Alameti Farika adlı şirketinin hazırladığı ortaya çıktı. Şirketin, Bakanlığın birçok tanıtım kampanyasını hazırladığı belirtiliyor. İşte, Serdar Erener biyografisi...

Reklam sektöründe çalışan arkadaşlarıyla görüştüğünü belirten gazeteci Mustafa Hoş, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Ben Aşılandım' videosunu Serdar Erener'in sahibi olduğu Alameti Farika reklam ajansının hazırladığını öne sürdü. 

Hoş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Reklam sektöründeki arkadaşlarla konuştum. Bu rezil reklamı onların iddiasına göre Alameti Farika ajansı çekmiş. Sahibi Serdar Erener. Yapımcı şirket de Yadafilm. Turizm Bakanlığı'nın birçok işini bunlar yapıyormuş. Bu rezalete de büyük bir meblağ ödenmiş..." ifadelerini kullandı. 

2021-05-15-102812.jpg

SERDAR ERENER'İN HAYAT HİKAYESİ

1960 yılında İstanbul'un Üsküdar ilçesinin Zeynep Kamil Mahallesi'nde dünyaya geldi. Tam adı Serdar Kamil Erener'dir.

Babası avukat, annesi mimardır. Şarkıcı Sertab Erener'in abisidir.

İlk öğrenimini Cağaloğlu Büyük Reşit Paşa İlkokulu'nda tamamladı. Orta ve lise eğitimini Robert Koleji'nde aldı. Diplomat olmak için Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne kaydoldu fakat daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Tarih bölümüne yatay geçiş yaparak lisans eğitimini burada tamamladı.

Reklamcılık kariyerine 1985 yılında Reklamevi'nde metin yazarı olarak başladı. 1995 yılında bu şirkette CEO'luk görevine getirildi. 1 Ocak 2004 tarihinde Alameti Farika adlı reklam ajansının başına geçti.

2002 yılında A Milli Erkek Basketbol Takımı için hazırladığı 12 Dev Adam reklamları hafızalarda yer edindi.

2021 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı için hazırladığı 'Ben Aşılandım' videosu tartışma konusu oldu. Videoda İngilizce, "Temizlenmiş tatil köyleri ve aşılanmış personel! Biz buna turizm için çifte güvenlik diyoruz" diye yazıldı.  Geçen sene milyonlarca turistin Türkiye'nin 'keyfini çıkardığını' aktarılan videoda, "Bu yaz bütün çalışanları aşılattık" sözleri kamuoyunda tepki çekti. 

ÖZEL YAŞAMI

1960 doğumlu olan Serdar Erener, 2021 yılı itibarıyla 61 yaşındadır.

1993-2001 yılları arasında Serra Erener ile evli kaldı. Bu evliliğinden 'Ali Ömer' ve 'Emine' adlarında iki çocuğu oldu. 2010 yılında şarkıcı Nil Karaibrahimgil ile evlendi. Çift, dünyaya gelen çocuklarına 'Aziz Arif' adını verdi.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @serdarerener kullanıcı adıyla yer almaktadır.

KÜLTÜR VE TURŞZM BAKANLIĞI BEN AŞILANDIM VİDEOSU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN