Sıla kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte az bilinen özel hayatı...

Sıla kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte az bilinen özel hayatı...

Alaturka ve melankolik müziğin güçlü sesi Sıla, Fransız dili ve edebiyatı üzerine başladığı üniversite eğitimini Caz Vokal bölümüne geçiş yaparak tamamladı. Ünlü olmadan önce çıktığı sahnelerde İngilizce ve Fransızca şarkılar söyledi. İşte, Sıla biyografisi...

Ünlü şef aşçı Hazer Amani ile uzun süre aşk yaşadıktan sonra 2020 yılında nikah masasına oturan Sıla, 1 yıl sonra sürpriz bir şekilde boşandı. Çiftin, koronavirüs salgını sürecinde maddi sıkıntı yaşaması dolayısıyla aralarının bozulduğu iddia edildi. Ünlü şarkıcı boşanmasından 3 ay sonra oyuncu İlker Kaleli ile görüşmeye başladı öğrenildi.

SILA'NIN HAYAT HİKAYESİ

17 Haziran 1980 tarihinde Denizli'nin Acıpayam ilçesinde dünyaya geldi. Tam adı Sıla Gençoğlu'dur.

İlkokulu Denizli'de okudu. Ortaokul ve liseyi İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde bitirdi. Lise öğrencisiyken özel şan dersleri aldı.

Üniversite eğitimi için 1998 yılında İstanbul'a yerleşti. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde bir sene okudu, daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Vokal bölümüne geçiş yaptı ve buradan mezun oldu.

Lise yıllarında müzikle ilgilenmeye başlayan Sıla, Afyon Caz Festivali'nde Neşet Ruacan, Nedim Ruacan ve Nezih Yeşilnil'den oluşan caz orkestrasında ilk kez solist olarak çıktı. Daha sonra Nükhet Ruacan'dan ses eğitimi aldı.

Üniversite öğrencisiyken 2000 yılında tanıştığı Kenan Doğulu'nun 7 yıl boyunca vokalistliğini yaptı.

Bu zaman zarfında Büyük Kulüp, Moda Deniz Kulübü ve Galatasaraylılar lokali gibi İstanbul'un çeşitli mekanlarında Efe Bahadır ile Fransızca, İngilizce ve Türkçe şarkılar söyleyerek yaptığı programlarla kendi dinleyici kitlesini oluşturdu.

Sıla'nın yaptığı besteler ve yazdığı şarkı sözleri Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Emel Müftüoğlu gibi şarkıcıların albümlerinde yer aldı.

Sezen Aksu ile yaptığı 'Sıla' dizisinin şarkısı 'Sıla/Töre' düetiyle geniş kitlelerce tanındı.

Öte yandan 'Yaban Gülü' dizisinin jenerik müziğini yaptı.

117837337-301593814266262-5780886757021919210-n.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1980 doğumlu olan Sıla, 2021 yılı itibarıyla 40 yaşındadır.

2020-2021 yıllarında aşçı Hazer Amani ile evli kaldı.

Galatasaray taraftarıdır.

Oyuncu Gözde Kansu ile lise arkadaşıdır.

Sıla 1.71 metre boyunda, 59 kilo ve ikizler burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @silagencoglu, Twitter'da @silagencoglu, Facebook'ta @Sila.Gencoglu, Youtube'da @silagencoglu kullanıcı adıyla yer almaktadır.

SILA ALBÜMLERİ

2007 - Sıla
2009 - İmza
2010 - Konuşmadığımız Şeyler Var
2012 - Joker
2012 - Vaveyla
2014 - Yeni Ay
2016 - Mürekkep

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN