Ticaret Bakanı Doç. Dr. Ömer Bolat: Parlak Kariyer ve Gönüllü Hizmetler

Ticaret Bakanı Doç. Dr. Ömer Bolat: Parlak Kariyer ve Gönüllü Hizmetler

Ömer Bolat, 30 Ağustos 1963 tarihinde İstanbul'da doğmuş bir Türk siyasetçi ve ekonomisttir. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. 3 Haziran 2023 tarihinden itibaren Ticaret Bakanlığı görevini yürütmektedir. Ömer Bolat'ın doğum yeri İstanbul'dur.

İstanbul'da 30 Ağustos 1963 tarihinde doğan Doç. Dr. Ömer Bolat, Türkiye'nin başarılı isimlerinden biridir. İlk, orta ve ticaret lisesi eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. 1984 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden uluslararası ekonomik ilişkiler bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Hollanda-Amsterdam Üniversitesi, Avrupa Enstitüsü'nde Avrupa entegrasyonu alanında tamamlamıştır. Ayrıca Almanya-Kiel Üniversitesi'nde Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nden uluslararası ekonomi ve işletme programını başarıyla bitirmiştir. Yurda dönüşünde Marmara Üniversitesi, Avrupa Topluluğu Enstitüsü'nden "Avrupa Para Sistemi" konusundaki teziyle doktora derecesini almıştır. Askerlik görevini 1989 yılında Gölcük'te tamamlamıştır.

Öğretim üyeliği kariyerine Marmara Üniversitesi'nde başlayan Bolat, Uluslararası İktisat alanında Doçent ünvanı almıştır. Şubat 2014'ten itibaren Doçent olarak görev yapmaktadır. Eylül 2015 tarihinden itibaren İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde uluslararası ekonomi, yönetim, işletme ve girişimcilik alanlarında yüksek lisans dersleri vermektedir.

Ömer Bolat, İktisadi Kalkınma Vakfı'nda uzman-araştırmacı olarak çalışmasının ardından 1993 yılında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Sekreterliği görevine başlamıştır. MÜSİAD Yönetim Kurulu'nda toplam 15 yıl görev yapmıştır, bu süre zarfında 7 yıl Genel Sekreter, 4 yıl Genel Başkan Yardımcısı ve 4 yıl da MÜSİAD Genel Başkanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca 2006-2008 yılları arasında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (TOBB-DEİK) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyesi olarak da aktif rol almıştır.

Ömer Bolat, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok seminer, kurs ve sempozyuma katılmış, yaklaşık 30 rapor, kitap ve 110 makale yayınlamıştır. İngilizce ve Almanca dillerini bilmektedir. Evli olan Bolat'ın iki çocuğu bulunmaktadır.

SİYASİ KARİYERİ

Özel sektördeki iş hayatına ALBAYRAK Holding A.Ş.'de Genel Koordinatör (CEO) olarak devam eden Bolat, Mayıs 2000'den bu yana bu görevi başarıyla sürdürmektedir. Ayrıca, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) 3 yıl süreyle üye ve Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Kasım 2015'ten itibaren AK Parti "Siyasi Erdem ve Etik Kurulu" Asıl Üyesi olarak görev yapmaktadır. 3 Haziran 2023 tarihinden itibaren ise Ticaret Bakanlığı görevini yürütmektedir.

GÖNÜLLÜ HİZMETLERİ

Ömer Bolat aynı zamanda birçok gönüllü teşekkülde aktif olarak hizmet vermektedir. MÜSİAD'ın 3. Dönem Genel Başkanı olan Bolat, aynı zamanda İKV, TOBB-DEİK, İGİAD, KONSİAD gibi kuruluşlarda da görevler üstlenmiştir. Gönüllü hizmetlerindeki aktif rolü, geniş bir sosyal ağa ve güçlü bir ilişki ağına sahip olmasını sağlamıştır.

Ömer Bolat'ın kariyeri ve gönüllü hizmetleri Türkiye'nin ticaret ve ekonomi alanındaki önemli isimleri arasında yer almasını sağlamaktadır. Başarılı iş hayatı ve sosyal sorumluluk projelerine olan katkıları, ülke ekonomisine ve topluma olan değerli katkılarının bir göstergesidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN