Zekai Tunca kimdir? Türk Müziğinin Değerli Sanatçısı

Zekai Tunca kimdir? Türk Müziğinin Değerli Sanatçısı

Zekai Tunca, 1944'te Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu'ndan mezun olan sanatçı, Dr. Recai Özdil topluluğunda daha sonra müzik eğitimi aldı. Burada öğrenim gördüğü süre boyunca klasik Türk müziği üzerine yoğunlaştı.

Hayatı ve Müzik Kariyerine Başlangıç

Bu makalemizde sizlere Zekai Tunca kimdir? Türk Müziğinin Değerli Sanatçısı sorusuna yanıt vermeye çalışacağız.

Zekai Tunca, 1944 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Erkek Yüksek Teknik Okulu mezun olan sanatçı, daha sonra Hikmet Taştan'ın vasıtasıyla Dr. Recai Özdil topluluğunda müzik eğitimi aldı. Burada öğrenim gördüğü süre boyunca notalı ve sistemli çalışmayı öğrendi. Tunca burada, Türk Sanat Müziği üzerine yoğunlaştı.

Zekai Tunca, müzik kariyerine 1960'ların başında başladı. Bu dönemde özellikle TRT'nin şarkı yarışmalarına katılarak adını duyurmaya başladı. 1970'lerde ise TRT Ankara Radyosu'nda çalışmaya başlayarak daha geniş kitlelere ulaştı. Bu dönemde "Çekemezler Sevgimizi", "Alın yazımsın" ve "Rüyalarım Olmasa" gibi popüler şarkılara imza attı. Ünlü sanatçı 2 binli yılların başında ise "Seni Aşksız Bırakmam" şarkısı radyolarda liste başı olmuştur.

Müzikal Başarıları ve Albümlerinden bazıları

Zekai Tunca'nın müzik kariyeri boyunca 15 albümü piyasaya sürüldü. İşte bu albümlerden bazıları:

  1. Çekemezler Sevgimizi (1979): Sanatçının ilk albümü olan Çekemezler Sevgimizi, o dönemde büyük bir başarı yakaladı. Albümde yer alan "Çekemezler Sevgimizi" ve "Gözlerin" şarkıları, Türk müzik tarihinde unutulmaz eserler arasında yer aldı.
  2. Alın Yazımsın (1981): Bu albümde ise Zekai Tunca'nın daha önce yayımlanmamış şarkıları yer aldı.
  3. Aşk Olsun (1986): Sanatçının bu albümü, 1980'lerin ortalarında büyük beğeni topladı. Albümde ağırlıklı olarak romantik şarkılar yer aldı.
  4. Rüyalarım Olmazsa (İmkansız) (1994): Bu albüme adını veren Rüyalarım Olmasa (İmkânsız) şarkısı Türk Sanat Müziği'nin klasikleri arasına girdi.
  5. Seni Aşksız Bırakmam (2003): Tunca'nın bu albümü 2000'li yılların başında müzik listelerinin en başında yer almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN