Kamu hizmeti ne demek? Kimler kamu hizmeti yapar, kamu hizmetleri neler? Kamu hizmetine giren işler

Kamu hizmeti ne demek? Kimler kamu hizmeti yapar, kamu hizmetleri neler? Kamu hizmetine giren işler

Kamu hizmeti nedir, ne anlama gelir, kamu hizmetleri nelerdir? Soruları pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlamış durumda bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Kamu hizmeti nedir, ne anlama gelir, kamu hizmetleri nelerdir? İşte detaylar...

KAMU HİZMETİ NEDİR, NE DEMEKTİR?

Devletin vatandaşlarına sunduğu hizmete kamu hizmeti denir. Bir eserin kamu hizmeti sayılabilmesi için ülke kanunlarına uygun olması, ancak aynı zamanda halkın genel ihtiyaçlarını da karşılaması gerekir. Yani devletin kamu hizmeti olması için herhangi bir şey yapmasına gerek yoktur. Aksine bu hizmet gerçek ve tüzel kişiler tarafından da verilebilir. Yapılan işin kamu hizmeti çerçevesinde ve hukuka uygun olarak yapılması önemlidir.

Bilinen tarihe göre kamu hizmeti ilk kez Fransa'da yapılmıştır. Kamu hizmeti için inşa edilen okula daha sonra Bordo Okulu adı verildi. Bu okul toplum yararına eğitim sağlar ve toplumun ihtiyaçlarını destekler. O dönemin kurucularından Duguit, resmi olarak kamu hizmetine giren ilk kişi olarak biliniyor. Kamu otoritesini reddeden Duguit, bir kamu hizmetinin kurulması için büyük çaba sarf etmiş ve birçok zorlukla mücadele etmiştir. Zamanında kamu hizmeti açarak büyük bir hizmette bulunan Duguit, kamu gücünü hizmet haline getirdiği için Fransa'da hala seviliyor.

Kamu hizmetinin bir örneği, temizlikçi olarak çalışan kamu görevlileridir. Onların işi bir kamu hizmetidir. Görevi sokak çöplerini ve kirliliği toplum yararına temizleyerek temizlemek olan ve genel bir ihtiyaç olan temizlikçiler, ülkenin kamu hizmetini bir kamu hizmeti olarak yerine getirirler. Ayrıca belediyeler tarafından açılan ücretsiz tuvaletler, kamu hizmeti vermekte ve insanların ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılamaktadır. Ayrıca kamu hizmetleri, toplumun ihtiyaçlarını karşılamaları nedeniyle devletin toplum için özel olarak hazırladığı parklar, otoparklar ve benzeri yerleri içermektedir. Kamu yönetiminde bunun gibi daha birçok örnek var.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN