ABD'de alışveriş merkezinde yankılanan patlama sesleri ortalığı karıştırdı

ABD'nin Virginia eyaletinde gerçekleşen olayda bir alışveriş merkezinde patlama sesleri duyuldu. İnsanların silahlı bir saldırı yapıldığını düşünmesi üzerine alışveriş merkezi altüst olurken vatandaşlar en kısa sürede bölgeyi terk etmeye çalıştı. O anlar ise koşarak kaçan bir başka kişi tarafından böyle kaydedildi.

Virginia eyaletinde bulunan Tyson Corner Mall adlı alışveriş merkezinde patlama sesleri paniğe neden oldu.

Pazar günü yaşandığı iddia edilen olayda alışveriş merkezinde aniden patlama sesleri yankılanmaya başladı. Yankılanan sesler silah seslerini andırırken alışveriş merkezinin içindeki insanlar ise bunun bir silahlı saldırı olabileceğini düşünerek panik yaptı ve ortalık adeta savaş alanına dönmüş bir halde binayı terk etti.

Herhangi bir delile rastlanmadı

Fairfax şehir polisleri olayla ilgili açıklama yapmak adına Tyson Corner Mall alışveriş merkezine ekiplerin gönderildiğini belirtti ve vatandaşların bölgeden uzak durması gerektiğini söyledi. Yapılan incelemeler sonucu kısa sürede olay netleşti ve olay yerinde herhangi bir silahlı saldırı tehdidi olmadığı beraberinde de buna ilişkin herhangi bir delil bulunamadığı belirtildi.

Alışveriş merkezinin tamamen incelendiğini belirten yetkililer, binadaki bir aydınlatma sisteminin yere düşerek patlama benzeri yüksek seslere neden olduğunu söyledi. Olaydan kısa bir süre sonra ise alışveriş merkezinde hayat normale döndü ve yeniden hizmete açıldı.

Daha önce benzer bir olay yaşanmıştı

Öte yandan Tyson’s Corner Mall alışveriş merkezinde, geçtiğimiz 18 Haziran günü çıkan bir kavga sırasında ateş açılmış, olay sonucu müşteriler panikle binayı boşaltmış, bazıları ise mağazalarda saklanmıştı.