ABD'de inanılmaz olay! Hastanın gözünden 23 adet kontak lens çıkartıldı

ABD'nin Kaliforniya kentinde yaşanan ilginç olay, 20 yıllık doktoru bile şoke etti. Doktor, hastasının gözünden toplamda 23 adet kontak lens çıkardığını açıklarken o anları ise sosyal medyada paylaştı ve viral oldu.

Göz doktoru Dr. Katerina Kurteeva, 20 yıllık mesleğinde ilk kez bir hastasının gözünden 23 adet kontak lens çıkardığını sosyal medya hesabında paylaştı. O anları ise milyonlar izledi.

Kontakt lensleri birbiri ardına çıkaran doktor'un Instagram paylaşımına göre hasta, 23 gün boyunca önceki lenslerini hiç çıkarmadan her gün yeni bir kontakt lens takmış. Doktor, California Eye Associates'in sayfasında bu vakayı, "Birinin geceleri kontakt lenslerini çıkarmayı unuttuğu ve bunun yerine her sabah bir yenisini daha takmaya devam ettiği nadir bir durum" olarak tanımladı.

LENSLERİ FARK EDİNCE ASİSTANINDAN TELEFONUNU GETİRMESİNİ İSTEDİ

Dr. Kurteeva, hastanın ağrı ve bulanık görme şikayetiyle gelmesinin ardından gördüklerine inanamadığını da söyledi. Yaptığı açıklamalarda Kurteeva, "Aklımdan neler olabileceğine dair ihtimaller geçti: kırık kontakt lens parçası, korneada çizik, enfeksiyon, kirpik veya makyaj kalıntısı. Fakat ancak muayeneyi yaptıktan sonra bunlardan emin olabilirdim" dedi. Hastadan aşağı bakmasını istediğinde birbirine yapışmış kontakt lensleri gören doktor, ilk lensi çıkarttıktan sonra daha fazlasının da olabileceğini hissetti ve asistanından çıkarma işlemini kaydetmesi için telefonunu getirmesini istedi.

"BUNUNLA GUİNESS REKORLAR KİTABINA GİREBİLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM"

Dr. Kurteeva o anlarla ilgili, "Hastadan tekrar aşağı bakmasını istediğimde, gözüne yapışmış kocaman, koyu mor bir kontakt lens kütlesi görebiliyordum. Neredeyse ikinci bir gözbebeği gibi görünüyordu. İskambil destesi dağıtır gibi, lensleri teker teker ayırmak için nazikçe kulak temizleme çubuğu kullanmaya başladım. Lensler zincir şeklinde göz kapağından aşağı sarkıyordu. Çok fazla kontakt lens vardı, bunun benim Guinness Rekorlar Kitabı anım olabileceğini düşündüm." dedi.

"20 YILLIK MESLEK HAYATIMDA HİÇ BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Olayın ardından ne kadar şaşkın olduğunun da altını çizen doktor, "Yaklaşık 20 yıllık meslek hayatımda hiç böyle bir şey görmemiştim. Hasta da buna inanamadı ve saydığım sayıdan emin olup olmadığımı sordu" diye ekledi. Dr. Kurteeva, hastanın göz damlası ile taburcu edildiğini dile getirirken hastasının ise şimdiden daha iyi hissettiğini söyledi.

Viral olan o anlar ise sosyal medyada böyle paylaşıldı.