ABD'de otobana yolcu uçağı indi: Kağıt gibi ortadan ikiye kırıldı

ABD'nin California eyaletinde tek motorlu bir uçak otobana düştü. Ortalama bir sertlikte yere temas eden uçak saniyeler içerisinde alev alırken uçağın iniş takımlarının yere temas ettiği anda kağıt gibi kırılması ise gözlerden kaçmadı. Kağıt gibi kırılan uçağın o görüntüleri ise otobanda ilerleyen başka bir araç tarafından böyle kaydedildi.

California'da sebebi henüz belirlenemeyen nedenden dolayı otobana bir uçak acil iniş yaptı ve kırım yaşandı.

Otobanda trafiğin tam ortasına indi

Trafiğin ortasına inen tek motorlu uçak iniş takımları kapalı bir şekilde yere temas etmesinin ardından adeta bir kağıt gibi ortadan ikiye kırıldı ve saniyeler içerisinde her tarafı alevlerle kaplandı. Corona İtfaiye Departmanı tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 12.31 sıralarında Buena Vista Caddesi yakınlarında meydana gelen kazanın ardından uçağın alev aldığı ve uçakta bulunan pilot ve yolcunun yara almadan kurtulduğu belirtildi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın ise kısa süre içinde söndürüldü.

Motor arızası olabileceği düşünülüyor

California Otoban Devriyesinden memur Keith Ballantyne, uçağın Corona Havalimanı'na iniş yapacağını fakat "olası motor arızası" nedeniyle otobana acil iniş yapmak zorunda kaldığını söyledi. Ballantyne ayrıca, uçağın düştüğü esnada otobandaki bir araca çarptığını fakat kimsenin yaralanmadığını açıkladı.

Sosyal medyada ilgi gördü, olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise, trafik yoğunluğunun yaşandığı otobana düşen uçaktan dumanların ve alevlerin yükseldiği görüldü. Federal Havacılık İdaresi, kazayla ilgili soruşturma başlatılacağını duyurdu. O anlar ise kameralara böyle yansıdı.