Ahmet Eşref Fakıbaba: Ortak Politikalar Mutabakat Metni cumhurbaşkanı adayından daha önemli

Ahmet Eşref Fakıbaba, Orta Dalga programında Gülay Erdemli'nin sorularını yanıtladı. Millet İttifakı'nın açıklamış olduğu Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nin detaylarına değinen İYİ Partili Fakıbaba, "Krallık sistemi gidecek yerine istişare ile yönetilen bir anlayış gelecek. Millet İttifakı olarak 9 ana maddeden oluşan 2 binin üzerinde madde açıkladık. Ortak Politikalar Mutabakat Metni cumhurbaşkanı adayından daha önemli" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Orta Dalga programında Gülay Erdemli'nin sorularını yanıtladı. 30 Ocak tarihinde Ankara'da açıklanan Ortak Politikalar Mutabakat Metnine değinen Fakıbaba, "'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ne ayrıntılı baktığımız zaman görüyoruz ki böyle bir Türkiye'ye herkesin ihtiyacı var. Türkiye için bir şans ortaya çıktı. Lider ve aday önemli ama daha önemlisi mutabakat metni! Bu mutabakat metnine uymayacaksanız bu mutabakatın adayı olmazsınız. Eğer cumhurbaşkanı adayı olmak için seçilmişse bir kişi, demek ki bu 2200 maddeye 'evet' demiştir" şeklinde konuştu.

875946-1063371031.jpeg

"İYİ PARTİ'NİN KIRMIZI ÇİZGİSİ TERÖRDÜR"

İYİ Partili Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Kürt seçmenin İYİ Parti ile olan ilişkisine dikkat çekerek, "Seçimden sonra yeni kurulacak mecliste 600 kişiyle, Türkiye'de ne kadar problem varsa; Kürtlerin, Türklerin, Ermenilerin, tüm azınlıkların problemlerini şeffaf bir şekilde çözmemiz lazım. Kürtlerin silahla derdi yok. Silahla derdi olan PKK'dır. İYİ Parti'nin kırmızı çizgisi terördür. Yoksa bizim Kürt halkına sevgimiz saygımız sonsuzdur. Kürtler bizim ülkemizi beraber kurduğumuz insanlar, bu memleketin evlatlarıdır. Kürtlerin de Türklerin de sorunları olacak ama biz bu sorunları çözmek için iktidara geleceğiz. AİHM'in karar verdiği bütün şeyleri kabul edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

glt.png

"YÜZDE 65'İ 'ARTIK YETER' DİYOR"

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik anket çalışmaları yapılıyor. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, 'İktidarın oy oranları ile oynama durumu olabilir mi?, muhalif seçmenin oy yüzdesi hakkında ne söyleyebilirsiniz?' sorularına şöyle cevap verdi: "Muhalif seçmenin yüzde 65'i 'artık yeter' diyor. Anketlerde bu oran daha düşük çıkıyor, bunun nedeni bana göre korku. İnsanlar 'sesimiz dinlenir mi, işimden olur muyum?' diye korkuyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN