Ali Çarkoğlu: HDP'nin zikredilmemeye çalışıldığı bir siyaset Türkiye'nin geleceğinde yok

KARAR TV'nin Orta Dalga programında gündemdeki siyasi gelişmeler üzerine konuşan Prof. Dr. Ali Çarkoğlu, Halkların Demokrat Partisi'nin seçim içerisinde önemli bir rol oynadığına değindi. Prof. Çarkoğlu, "HDP'nin isminin bir hastalıkmışçasına, zikredilmemeye çalışıldığı bir siyaset Türkiye'nin geleceğinde yok" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN

KARAR TV'nin Orta Dalga programında Gülay Erdemli konuğu Siyaset Bilimci Ali Çarkoğlu'na sorular yöneltti.

ghjghhjmh.png

MUHALEFETİN HDP İLE İLİŞKİSİ

Siyaset Bilimci Ali Çarkoğlu HDP'nin seçimlerde önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. Prof. Çarkoğlu, "Meclis çoğunluğunun sağlanması lazım. Bunun için muhalefetin bölünmemesi ve bence burada HDP'nin iş birliği de önemli. Muhalefetin iyi bir planlama yapması lazım. HDP'nin isminin bir hastalıkmışçasına, zikredilmemeye çalışıldığı bir siyaset Türkiye'nin geleceğinde yok. Dolayısıyla bunun kabul edilmesi gerekiyor. Nasıl ki AK Parti gerektiği zaman görüşmeler yaptı, gerektiği zaman Nasıl ki AK Parti gerektiği zaman Öcalan'ın kardeşiyle TRT'de görüşme yapılmasını sağlayabiliyor İstanbul seçimlerinde. Bunun çok daha medeni bir düzeyde geliştirilip bir irtibat içerisinde olunması çok önemli bence ki muhalefet iktidarı değiştirebilsin aksi takdirde bütün bu çaba boşa gidebilir" ifadelerine yer verdi.

"GENÇLER İKİ TANE OY KULLANACAĞININ FARKINDA DEĞİL"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik konuşan Siyaset Bilimci Prof. Dr. Ali Çarkoğlu, "İki seçimde çok önemli. Bir tanesi cumhurbaşkanlığı bir tanesi TBMM'deki sandalyeler için olan mücadeledir. Anladığım kadarıyla pek çok genç seçmen iki tane oy kullanacağının farkında değil. Millete bunu anlatmak lazım. Diğer seçimde partiler var, oradaki adayları bilmiyoruz o kısım biraz daha karışık. Kampanya sırasında değişik illerde de bu listeler değişecek. Her ilde partiler seçimlerinde bunu anlatması gerekiyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN