Mehmet Ocaktan: Altılı Masa'yı Kemal Kılıçdaroğlu doğru yönetti

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan KARAR TV'nin Buradan Bakınca programında gündemi değerlendirdi. Altılı Masa'nın tekrar bir araya gelmesiyle, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı konusunda Kemal Kılıçdaroğlu ismi üzerinde karar vermişti. Bu konuyu gündeme getiren KARAR yazarları, "Altılı Masa'yı, Kemal Kılıçdaroğlu doğru yönetti." dedi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

İYİ Parti Lideri Meral Akşener geçtiğimiz günlerde toplantısı sonrası, "Biz de İYİ Parti olarak iki ismin adaylığı konusunda görüşümüzü beyan ettik. Bu isimler Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'dur. Bu önerilerimiz reddedilmiştir. Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir. Ne bir kumar masasında ne de noter masasında olmayacağız." diyerek masadan ayrıldıklarını dile getirmişti.

fgdfdfh.png

"UÇURUMUN KENARINDAN GELDİ"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı Cumhurbaşkanı ortak adayı olarak açıklanması ve geçtiğimiz günlerde Meral Akşener'in masadan ayrıldıktan sonra tekrar geri dönme nedenleri konuşuldu. Karar yazarları Akşener'in gidişini, 'uçurumun kenarına geldi ve geri döndü.' şeklinde yorumladı.

HDP İLE MİLLET İTTİFAKI'NIN İLİŞKİSİ

'Bu olaylar Türkiye'deki siyasi iklimi yumşatacak' diyen Ahmet Taşgetiren, 'Meral Akşener'in şu sıra onure edilmeye ihtiyacı var. Çok önemli bir karar verdi. Ayrıca bana göre HDP'ye de giderek ziyaret gerçekleştirilmeli. Ben Sayın Cumhurbaşkanı'nın da HDP ile görüşmemesine anlam veremiyorum. Ben Kılıçdaroğlu'nun görüşme yapmasında bir hata görmüyorum." ifadelerine yer verdi.

"BUNU GÖRMEK ZOR DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi. Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybına, yıkıma, acıya yol açan 6 Şubat depremleri ve sonrasındaki artçı sarsıntılar sebebiyle millete geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, "Depremde hayatını kaybeden 46 bin 104 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim sürecinde gündemimiz yine deprem olacaktır. Gündem sapmasına yol açacak sürecin geride kalması ve seçim tartışmalarından çıkılması şarttır. Seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılması bize bu imkanı verecektir." dedi. Erdoğan dün yaptığı konuşmada inşaat çalışmalarının başlatıldığından söz etti. Bu konuyu gündeme getiren Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, 'bir depremzedenin bu kadar mağduriyet yaşaması felaket. Bunu görmek zor değil. Yurtların 5/1'i dolu. Diğer kalanlar boş duruyor. Uzmanları dinlemek gerekiyor." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN