Antalya'dan Ukrayna'ya giden yardıma askerlerden füzeli teşekkür

Antalya'da yaşayan Ukraynalılardan gönderilen yardıma, Ukraynalı askerlerden füzeli teşekkür. Gelen yardımlardaki kişilerin isimlerini gören askerler, o isimleri füzelere yazdı ve sosyal medyada paylaştı. O füzelerin fotoğrafları ise kameralara böyle yansıdı.

Ukrayna Rusya savaşında birçok ülkeden Ukrayna'ya yardım gidiyor. Bu sefer ise Antalya'da yaşayan Ukraynalılar ve yardımseverlerden giden askeri erzak yardımlarına, Ukraynalı askerlerden yüzleri güldüren bir teşekkür geldi.

Askerler kendilerine yardım gönderen kişilerin isimlerini, yardım biletleri üzerinde görerek o isimleri tek tek füzelere yazdı. Füzelerin fotoğraflarını ise sosyal medyadan paylaşarak teşekkür ettiler. Askerlerin füze üzerine Türkçe olarak da “Çete ailesine selam” yazdığı görüntüleri de dikkat çekerken yardımsever vatandaşlar ise bu görüntülerden çok memnun kaldıklarını belirtti.

"ROKETİN ÜZERİNE MESAJLARIMIZI YAZARAK TEŞEKKÜR ETTİLER"

Konu hakkında yorum yapan Çete, “Oradaki birliklerden birinin komutanı bizim yaptığımız yardımdan çok memnun olmuştu. Teşekkür etme amacıyla roketin üzerine yazmak için mesajlarımızı istedi ve biz de mesajımızı gönderdik. O da füzenin üzerine mesajımızı yazdı. Aynı şekilde Ukrayna’da gönüllü olarak çalışan arkadaşlarımızın da mesajlarını bu şekilde füzelere yazdılar. Askerler burada yardım yapan insanlara teşekkür etmek için onların mesajlarını füzelere yazıyor” dedi.

25 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna ve Rusya arasında başlayan ve binlerce kişinin yaşamını yitirdiği savaş günden güne daha da şiddetlenerek devam ederken 6 yıldır Antalya’da yaşayan ve askerlere yardım malzemesi gönderen Iryna Babiak Çete, savaş başladığı günden bu yana Ukrayna’daki askerlere yardım gönderdiklerini söyledi.

"YARDIM İÇİN PARA TOPLAMAK ÇOK ZOR"

Babiak Çete, “Yardım için para toplamak çok zor, o yüzden Ukraynalı insanlar kendi yaptıkları şeyleri bize ücretsiz olarak gönderiyor. Burada kıyafetler, aksesuarlar, cüzdanlar, bebekler ve takılar gibi birçok malzeme var. Bunları satarak elde ettiğimiz gelirlerle Ukrayna’daki askerlere askeri malzeme yardımı gönderiyoruz” dedi. Satılması için eşyalar gönderen insanları tanımadığını aktaran Babiak, “bana Facebook’tan yazıyorlar, adres istiyorlar ve gönderiyorlar. Ukrayna’da soğuklar başladı ve biz yardım toplamak için geçtiğimiz gün bir etkinlik yaptık, orada da bu ürünleri sattık ve gelen parayla askerlere kıyafet alacağız.

Iryna Babiak’ın eşi olan Bülent Çete kendi işletmesinde kullandığı bilet yöntemiyle yardım gecelerinde bağış topluyor. Bağış yapanlar ise biletlere duygularını yazabiliyor. Çete, biletlerin ortaya çıkış hikâyesini, “Alanya’da düzenlenecek bir etkinlikte askeri malzeme götürüp satmamı istemişlerdi ama malzemeyi götürmek zor olacaktı ve aklıma kendi işletmemde kullandığım bilet sistemi geldi. 2 nüshadan oluşan biletler bastırdım” şeklinde anlattı.

"ASKERLER ÇOK MİNNETTARLAR"

Üzerinde satılacak ürünün resmi ve fiyatı bulunan biletlerde aynı zamanda satın alan kişilerin duygularını yazabileceği bir de satır bulunduğunu belirten Çete, “Nüshalardan biri satın alana verilirken diğer nüshası ise askere aldığımız kıyafetin üzerine iliştirilerek askere gönderiliyor. Biletler üzerinde yazan numaralarla da Facebook üzerinden birlikteki askerlerin ona teşekkür mesajını görebiliyor. 12 Liradan başlayan çoraplardan, 750 Liraya mont ve botlar da var. Herkes bütçesine göre katkıda bulunuyor. 16 tane ürün var bunların hepsi orada en çok ihtiyaç duyulan şeyler. Uyku tulumu, postal ve mont gibi ürünler var. Askerler çok minnettarlar, yaptığımız etkinliklerde telefonla askerleri arayıp, insanlarla konuşturduk. Böylece insanlar yardımın ulaştığını görmüş oldu” şeklinde konuştu.

"İNSAN OLARAK BİRİNE YARDIM ETMEK GÜZEL BİR DUYGU"

Yardımların gönderilmesiyle ilgili yasal yollar kullandığını ve izinli kargo şirketleriyle gönderim sağlandığını aktaran Çete, ”insan olarak birine yardım etmek güzel bir duygu ama keşke savaş olmasaydı ve biz bunları yapmamış olsaydık. Satılan bilete karşılık olarak biz ürünleri alıyor ve yasal izinli olan kargo şirketleriyle gönderiyoruz” dedi.

O anlar ise kameralara böyle yansıdı.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir