Bi' Karar Ver programında Sadullah Ergin konuştu

Sadullah Ergin KARAR TV ekranlarında, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularına yanıt verecek. Canlı yayın 18 Nisan saat 11.00 de başlıyor. Gündemin öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir;

➣İş dünyası Kılıçdaroğlu’nun 418 milyar dolar sözlerinden tedirgin olmuş, ona kapalı toplantılarda ‘Ne demek istiyorsunuz’ diye soruyorlarmış

➣MAK Araştırma'nın son anketinde, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı "Kemal Kılıçdaroğlu" diyenlerin oranı yüzde 47.8, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı "Recep Tayyip Erdoğan" diyenlerin oranı ise 43.7 oldu.

➣Kendisi üzerinden kara propaganda yapıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şu anda milyonlarca Kürt'e terörist muamelesi yapılıyor. Ne için? Üç beş oy için. Utanmıyorlar. Gerçekten de utanmıyorlar. Bay Kemal'e iftira atacaklar diye milyonlarca insanın haysiyetiyle oynanır mı" dedi.

➣MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yeni bir matematik işlemi ile gündeme geldi. Devlet Bahçeli'den yeni hesaplama: 9+8 eşittir 17. Bir iftar yemeğinde konuşma yapan Bahçeli 'hesap adamıyım' diyerek, İstanbul milletvekili sayısının rakamlarını toplayarak 17 Mayıs Kadir Gecesi'ni buldu. Bahçeli'nin ayları şaşırması da dikkatlerden kaçmadı. Ancak Bahçeli hesabında ayları şaşırarak 17 Nisan yerine dün için 17 Mayıs dedi.

➣Foreign Policy: "Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanmak için işçi sınıfına ihtiyacı var. Ortaklarının neoliberal politikalarını benimsemek, seçimi kaybettirebilir"

➣İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabının açılış töreni gerçekleştirildi. Erdoğan projenin açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında ekonomide sorun olmadığını söyledi. Erdoğan, "Ekonomide sıkıntı varmış, yoo… Biz gayet yolumuza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

➣Hakim ve savcıların görevde yükselmelerine ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

➣Küresel piyasalarda geçen hafta kayıp yaşayan dolar kuru Türkiye’de yükselişini sürdürdü. Kurdaki artış bankalararası piyasada müdahale ile sınırlı olurken Kapalı Çarşı’da 20 TL’yi aştı. Aradaki fark yüzde 3’e çıkarken uzmanlar bunun seçime kadar yüzde 5’i bulacağını söyledi. Fiyatlandırmaların Kapalı Çarşı’daki kur üzerinden yapıldığını belirten ekonomistler ‘’Bankalar arası döviz piyasasının, piyasa ile alakası kalmadığı gibi etkisi ve yansıması yok’’ dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN