Erdoğan Toprak: AK Parti'nin havuz müteahhitleri servetlerini yurt dışına kaçırdı

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un gündemin nabzını tuttuğu Bi' Karar Ver programına, haftanın üçüncü günü CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak konuk oldu. Ülke ekonomisini eleştiren Toprak, iktidarı işaret ederek çarpıcı bir iddiada bulundu. Toprak, "Ak Parti'nin havuz müteahhitleri servetlerini yurt dışına kaçırdılar. Kendi yatırımcıları İngiltere'de cirit atıyor!" dedi.

DEMET İLCE | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumluyor. Bu kez konuk, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak oldu. İktidarı eleştiren Toprak, Cumhurbaşkanlığı aday seçimlerine dair konuştu ve AK Parti ile ilgili önemli bir iddia ortaya attı.

"AK PARTİ'NİN HAVUZ MÜTEAHHİTLERİ SERVETLERİNİ YURT DIŞINA KAÇIRDI"

Erdoğan Toprak, AK Parti iktidarını sert ir şekilde eleştirdi. İktidarın yanlış ekonomi politikalarının sonucu ülkenin ekonomik anlamda gerilemesine dikkat çeken Toprak, artık ülkede kimsenin yaşamak istemediğini söyledi ve çok çarpıcı bir iddiada bulundu:

"Türkiye'nin 2 önemli gücü vardır. Birincisi yetişmiş insan kaynağıdır. İkincisi sanayisidir. Her iki ayak çöküyor. Yoksul sayısı 27 milyon oldu. Asgari ile çalışan da emekli olan da yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Gençlerimiz yurt dışına gitmek istiyor ve bu rakam 1 milyonu geçti. Son 8 yılda 1 milyon vatandaş yurt dışına gitti! Biz insanımızı gönderdik, kaçırdık. Yerine bu ülkeye 5 milyon 6 milyon Afganistan'dan, Suriye'den, Pakistan'dan, Afrika'dan, eğitimsiz, cahil insan getirdik. Bunlar burada gettolar oluşturdular. Mafyalaştılar. Her türlü sorunun altından bunlar çıkıyor. Bu iktidarın başımıza açtığı belaya bakın. İnsan kaynağımızı gönderdi. Türkiye'deki sermaye gidiyor. Gençlerimiz gitti, bir kanadımız kırıldı. İkinci kanadımız, yatırımcımız gidiyor. Yatırımcılar yurt dışına gitmeye başladılar. Kendi yatırımcımız da gidiyor. Havuz müteahhitleri de gidiyor. Havuz müteahhitleri İngiltere'de cirit atıyor. Ak Parti'nin yarattığı havuz müteahhitleri servetlerini yurt dışına kaçırdılar. Yatırım adı altında servetlerini yurt dışına kaçırdılar. Onlar bile AK Parti'ye güvenmiyor.

Yeni Tasarruf Genelgesi ile ilgili "Üzülerek söylüyorum, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi demokrasinin sopası gibi belli kesim için uygulanan bir çalışma" diyen Toprak, Erdoğan'ın bu tedbirlerden muaf tutulmasını eleştirdi ve "Ben anketlere baktığımda bugünkü hakkı, hukuku reddeden bir yönetim anlayışı var ve onların yüzde 40'lara gelemediğini görüyorum" diyerek, Türkiye'nin yeni bir seçimle, yeni bir iktidarla rayına oturtulabileceğinin altını çizdi.

"İKTİDAR KAYBEDECEĞİ SEÇİME GİTMEYE MECBUR KALACAK"

Erken seçim beklediğini belirten Toprak, iktidarın, kaybedeceği erken seçime gitmeye mecbur kalacağını söyledi. Toprak, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak neden Kılıçdaroğlu'nu karşısında görmek istediğini "Millet ittifakının arasında tartışma yaratmak isteniliyor" diyerek yanıtladı.

Toprak, şunlara da değindi:

Ben anketlere baktığımda bugünkü hakkı, hukuku reddeden bir yönetim anlayışı var ve onların yüzde 40'lara gelemediğini görüyorum.

Bugün Kuzey Irak'ta Kürt devletinin kurulmasını AK Parti sağladı. Kuzey Suriye'nin de adını koyan AK Parti'dir.

AK Parti iktidarı kendi kıyılarını satıyor. Hangi devlet kendi arazisini kupon arazisi deyip satışa çıkarır?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN