İbrahim Uslu: AK Parti sandık görevlilerini eğitmeye başladı | Bi' Karar Ver

Bi' Karar Ver'e konuk olan İbrahim Uslu, Cumhur İttifakı ve Millet ittifakının seçmen gözünden nasıl göründüğünü değerlendirdi. Erken seçime yönelik ise "2021 bitmeden seçim takvimini görürüz" diye konuşan Uslu, erken seçim istemeyen iktidarın, çelişen bir davranışını aktardı. Uslu, " AK Parti hiç seçim olmayacakmış gibi rahat davranıyor ama yarın seçim olacakmış gibi hazırlanıyor. Sandık görevlilerini eğitiyor" dedi.

DEMET İLCE | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi' Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri ekranlara taşıyor. Bi' Karar Ver'e bu kez Siyasal İletişim Uzmanı İbrahim Uslu konuk oldu. Uslu, Sedat Peker ifşaatlarının seçmeni etkileyip etkilemediğini tartıştı. Cumhur ittifakının sandık görevlilerini eğitmeye başladığını bilgisini de aktaran Uslu, 'Cumhur ittifakı erken seçim hazırlığı mı yapıyor?' sorusunu akla getirdi.

"CUMHUR İTTİFAKI SANDIK GÖREVLİLERİNİ EĞİTMEYE BAŞLADI"

"2021 bitmeden seçim takvimini görürüz" diye konuşan Uslu, Cumhur ittifakının çelişen bir davranışını ortaya koydu. Uslu, şunları paylaştı:

"AK Parti hiç seçim olmayacakmış gibi rahat davranıyor ama yarın seçim olacakmış gibi hazırlanıyor. Sandık görevlilerini eğitiyor."

Cumhur ittifakının oy oranlarındaki son durumu da paylaşan Uslu, "Cumhur ittifakının oyları uzun zamandır 43-45 aralarında salınıyor" dedi.

"AK PARTİ'NİN OY ORANINDA SEDAT PEKER ETKİSİ YOK"

Sedat Peker'in ifşaatlarının seçmen kitlesini etkileyip etkilemediğini anlatan Uslu, şunları aktardı:

"AK Parti'nin oy oranında Sedat Peker etkisi yok. Çünkü bundan önce de olmadı. Hiçbir zaman seçmen yolsuzluğa duyarlılık göstermedi. Hiçbir parti bu yüzden cezalandırılmadı. Cumhurbaşkanı Sedat Peker'in iddialarını seçmenin görmezden geleceğini bildiği için kendisi de görmezden geliyor. Sedat Peker'in ifşaatlarına karşı AK Parti kitlesi 'kanaatim yok' ve 'söylediklerine güvenilmez' diyor. Muhalefet kitlesi 'söyledikleri ciddiye alınmalı' diye bakıyor. Türkiye'de bu tür ifşaatlar etkili olmadı. Sedat Peker'in ifşaatları AK Partili siyasetçileri etkilediği söyleniyor ama bundan öncede çeşitli konularda rahatsızlıkları söz konusuydu. Bu bir siyasal sonuç doğurmuyor, bundan sonrada doğuracağını düşünmüyorum. Vatandaş hükümetin performansından memnun değil. Hükümetin karne notu AK Parti seçmeni içinde bile 5-6 aralarında düştü. Önceden 7-8 aralığındaydı.

GELECEK VE DAVA PARTİSİ'NDE BARAJ SORUNU

AK Parti'den ayrılan Gelecek Partisi Genel Başkanı ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, kurmuş oldukları partilerin neden barajı geçemediğini değerlendiren Uslu, şunları söyledi:

"DEVA ve Gelecek partileri retorik olarak çok güçlüler. Söyledikleri de doğru. Başta siyasi konumlanma hatası yaptılar. AK Parti'nin dışına çıktılar ama muhalefet bloğuna girip girmedikleri hala tartışmalı. Millet ittifakı sayılarının artmasını istemiyor. Seçmen 'artık yenebilecek seviyeye geldik. Hepiniz bir arada kalın' diyor. Gelecek ve DEVA ise 'son anda geleceğimiz belli değil' diyor. Seçmenin majör soruları var. Bu yüzden bu partiler büyümüyor. Seçmen kimin geleceğinden çok kimin gideceği ile ilgileniyor. Gelecek ve DEVA Partilerinin birleşme ihtimalini mümkün görmüyorum. Ama seçimden sonra bu gündeme gelebilir."

"BAĞIMSIZ SEÇMEN DE İKTİDARI BELİRLEYECEK"

"Yerleşik seçmenler kadar bağımsız seçmenler de önemli. Bağımsız seçmenler de iktidarı belirleyecek" diye konuşan Uslu, şöyle devam etti:

İYİ Parti değil de CHP ve HDP'nin ellerinde parti bayrakları ile sevinç gösterileri yapmasını şu an bile hayal edemiyoruz. Cumhur ittifakından çıkan seçmenin ilk durağı İYİ Parti oluyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN