Kutluğ Ataman: Sedat Peker bir süperstar haline geldi | Bi' Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un gündemin nabzını tuttuğu Bi' Karar Ver programına, haftanın birinci günü Kutluğ Ataman konuk oldu. Ataman, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. "Sedat Peker'i bir kere izledim" diye konuşan Ataman, Peker'in iddialarına yönelik "Ülke adına çok üzüldüm. Dünyada başka bir yerde böyle bir şey görmedim. Ülkede olanları Sedat Peker'den öğreniyorsun" dedi.

DEMET İLCE | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumluyor. Bu kez konuk Yönetmen Kutluğ Ataman oldu. Türkiye'nin gidişatı, Sedat Peker'in Türkiye'yi getirmiş olduğu konum ve AK Parti'nin geçmişten günümüze değişimi ele alındı.

"SEDAT PEKER BİR SUPERSTAR HALİNE GELDİ"

Suç örgütü lideri olarak aranan Sedat Peker'in akıl almaz ifşaatlar zinciri devam ediyor. Uzun süredir video çekmeyen Peker, twitter hesabı üzerinden iddialarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Fakat bu iddialar karşısında iktidarın ve savcıların suskunluğu sürüyor. Konuya ilişkin olarak Ataman, şunları söyledi:

"Bir kere izledim (Sedat Peker'in videoları) , ülke adına çok üzüldüm. Dünyada başka bir yerde böyle bir şey görmedim. Ülkede olanları Sedat Peker'den öğreniyorsun. Sedat Peker bir Superstar haline geldi. Hala dua ediyorum, inşallah doğru değildir diyorum. Doğruysa ciddi manada bir çözülme riskini beraberinde getirir. Beni şaşırtan şey bunlar ortaya çıkmasına rağmen en ufak bir şey bile sorgulamayan, yakın zamana kadar dürüst, vicdanlı bildiğim insanların bunu sorgulamıyor olması."

Peker'in iddiaları karşısında Türkiye'nin gelmiş olduğu durumu AK Parti nezdinde değerlendiren Ataman, "Hükümet ne yaparsa yanlıştır diyen kesim var bununla ilerleyemezsin" dedi ve ülkeyi bu duruma hepimizin getirdiğini söyledi. Ataman, "tek çözüm özgürlük" dedi Z kuşağına işaret etti.

"Benim dahi benzinciye paramın yetmediği zamanlar oluyor. Bu durumlara geldik. Bugünü 'yetmez ama evet'çiler değil 28 Şubat'çılar da yarattı. Türkiye'deki tıkanma dünya çapında siyasi İslam'a ciddi bir darbe vurdu. İktidarın gücü yerindeyken akılcı ve güzel bir hamle yapmasını beklerdim. Çatlamış camı tamir etmeye çalıştığımız bir dönemdeyiz. Türkiye'nin esas kurtuluşu üçüncü fay hattında. Çözüm sürecinden sonra terminoloji değişti. Bu da 'ne kadar samimiydiniz?' sorusunu aklımıza getirdi. Çözüm süreci nerede kaldı? Her şey başa sardı. Ülke adına üzülüyorum. Ümidim Z kuşağından."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN