Osman Sert: Merkez sağ seçmen de artık devlet göremiyor

Bi' Karar Ver'e Karar gazetesi yazarı Osman Sert konuk oldu. İktidarın gerçeklikten koptuğunu ve bu durumun orman yangınları ile birlikte daha da görünür hale geldiğini belirten Sert, merkez sağ seçmen ile ilgili de dikkat çeken bir yorumunda bulundu: Devlet giderse korkusu yaşanıyordu, özellikle 7 Haziran-1 Kasım döneminde. Merkez sağ seçmen için devlet, güç çok önemlidir. Artık merkez sağ seçmen de devlet göremiyor.

MELEK GEDİK

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un gündemin nabzını tuttuğu Bi' Karar Ver'e Osman Sert konuk oldu.

Türkiye'nin dört bir yanında devam eden orman yangınları hakkında konuşan Sert "İnsanlar canlarını, mallarını kaybediyor ve yapılan eleştirileri yok sayıyorlar. İhanet suçlamaları havada uçuşuyor. Bu aslında iktidarın ne kadar gerçeklikten koptuğunu bir kez daha gösteriyor. Suçu kabul etmeme sorunu var; iktidarın çok uzun olması gerçeklik ile bağı zayıflatıyor. Yaşanan hadiselere verilen insanca tepkiler bitiyor ve sıradanlaşıyor" diye konuştu.

"ERDOĞAN ÇOK PLANLI BİR HAYAT YAŞIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatında gerçeklik olmadığını iddia eden Sert, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu an bir illüzyon içinde yaşıyor. Hatta bu durumu Truman Show'a çok benzetiyorum. Erdoğan, çok planlı bir hayat yaşıyor. Beştepe'den çıkıp geri dönene kadar hiçbir sürpriz ile karşılaşmıyor. Kendine dikensiz bir gül bahçesi kurmak; iktidar olmak değildir. Bütün dikenleri temizlediğinizde, o bahçe sadece sizin bahçeniz oluyor. Çitten çıktığınızda başka bir dünya var."

"İKTİDAR HER GEÇEN AY ERİYOR"

"Berat Albayrak döneminde, Erdoğan'a giden bütün verileri önce Albayrak görüyordu. O yüzden çok emin değilim; Erdoğan'ın gerçek rakamları bilip bilmediğine. Tabii bu durum Erdoğan'ı haklı çıkarmaz" diyen Sert, iktidarın her geçen gün oy kaybettiğini de vurguladı:

"Her geçen ay iktidar eriyor, Erdoğan'ı başarılı bulanların sayısı da azaldı. Erdoğan'a başarılı bulup oy vermeyen bir kitle vardı; artık o taban bile kayboldu. Artık bu bir trend ve bunun dönüşebilmesi çok mümkün değil."

"Devlet aşınıyorsa artık her türlü sosyal patlamaya neden olabilecek bir zemin de oluşur. Ki bunu yumuşatması gereken iktidarken, iktidar bilakis yangına körükle gidiyor" diyen Sert, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin THK uçakları ile ilgili yapmış olduğunu açıklamaları da eleştirdi, "Acil serviste estetik konuşulması gibi bir durum var ortada" yorumunda bulundu.

"ARTIK MERKEZ SAĞ SEÇMEN DE DEVLET GÖREMİYOR"

Başkanlık sistemi ve merkez sağ seçmen hakkında da dikkat çeken açıklamalarda bulunan Sert, şunları kaydetti:

"Başkanlık sistemi, böyle bir sistemdir. Bakanlar vardır; bu bakanları da Cumhurbaşkanı seçer. Fakat böyle sistemlerde, siyaset boşluğunu güçlü bir parlamento doldurur. Toplum artık siyasetle sosyal medya üzerinden temas ediyor. Devlet giderse korkusu yaşanıyordu, özellikle 7 Haziran-1 Kasım döneminde. Merkez sağ seçmen için devlet, güç çok önemlidir. Artık merkez sağ seçmen de devlet göremiyor.

KÜRT SEÇMEN KİME OY VERECEK?

Bence Kılıçdaroğlu aday olmayı düşünüyor. Kılıçdaroğlu'nu gündem belirlemeye başlaması, aslında adaylık için de bir zemin oluşturma çabası olabilir. Göçmen meselesi birden gündemin ilk sırasına yerleşti. Kürt seçmene karşı muhalefet de ne yapacağını bilmiyor. Hatta Erdoğan'ın Diyarbakır'a gidip çözüm sürecini sahiplenmesi kadar bile Kürt sorununu sahiplenmiyor. Peki, Kürt seçmen kime oy verecek?"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN