Tolga Şardan: Bu iş Soylu'yu aşar | Bi' Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi' Karar Ver'de günün öne çıkan haberleri yorumluyor. Bu kez konuk Tolga Şardan oldu. SBK'ya 'yurt dışına çık' diyen kişinin Soylu olmasının ihtimalini değerlendiren Şardan, "Böyle bir hatayı kendisinin yapabileceğine ihtimal vermiyorum. Bunun kendisine neye patlayacağını bilecek biri. Bu, İçişleri Bakanlığı'nın sorumluluğunu aşıyor gibi gözüküyor" dedi.

DEMET İLCE | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri ekranlara taşıyor. Bi' Karar Ver'e bu kez Gazeteci Tolga Şardan konuk oldu. Şardan, Süleyman Soylu'nun sağlayıp sağlamadığı konusunda önemli yorumlarda bulundu. Şardan, Ankara ile Soylu arasındaki son durumu da aktardı.

"SOYLU'YU AŞAR"

Sedat Peker'in 9. videosunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kara para aklama suçuyla ABD'nin isteği üzerine Avusturya'da tutuklanan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'a 'yurt dışına çık' dediğini iddia etmişti. Peker, "5 Aralık Resul Holoğlu, Organize Suçlardan Sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı telefon açıyor Korkmaz'a. Bu adamı arıyor, İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor. Saat 10.30, 12.30 çıkış. Sezgin Baran Korkmaz 45 milyon dolar bir iş adamından alacağı var. Süleyman buna 'Senin hakkında tahkikat yapıldı, yurtdışına çık. Yukarının haberi var, bu parayı da sil, sorun çıkacak' diyor " şeklinde SBK ve Soylu hakkında vahim iddialarda bulunmuştu. Şardan, böyle bir duruma ihtimal vermediğini aktardı:

"Böyle bir hatayı kendisinin yapabileceğine ihtimal vermiyorum. Bunun kendisine neye patlayacağını bilecek biri. Bu İçişleri Bakanlığı'nın sorumluluğunu aşıyor gibi gözüküyor."

"SOYLU 'GEREKTİĞİNDE' CUMHURBAŞKANLIĞI İLE GÖRÜŞÜYOR"

"Süleyman Soylu göreve geldiğinde kritik noktalara kendine yakın isimleri atadı. Soylu, Berat beyin ekibine karşı ekip kurmak istedi. Berat beyin hareketlerini kontrol altında tutmak isteyen yönetim tarzı uyguladı. Soylu sadece bakanlık değil Emniyet Genel Müdürlüğü görevini de yapıyor. Şu anda Süleyman Soylu'ya AK Parti'den çok MHP sahip çıkıyor. Soylu gerektiği zaman Cumhurbaşkanlığı ile görüşüyor. Cumhurbaşkanının Soylu'yu istemediğini düşünüyorum."

Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'ın Sedat Peker'e koruma polisi verdiğini iddia etmişti. Soylu ve Çalışkan ilişkisini Şardan, şunları aktardı:

"Mustafa Çalışkan'ın İstanbul'da göreve getirilmesinde Berat Albayrak'ın etkisi olmuştu. Çalışkan, görevdeyken Ankara İstanbul'a müdahale edemiyordu. Soylu ile aralarında bir çekişme yaşandı. Mustafa Çalışkan ile Süleyman Soylu arasında şu an hiçbir temas yok."

"SİYASET KULAĞININ ÜSTÜNE YATMIŞ"

Sedat Peker'in zamanla artan iddialarının karşısında Ankara'daki son durumun ne olduğunu Şardan şöyle aktardı:

"Ankara'da bu konuda (Sedat Peker'in iddiaları) hala sessizlik hakim. Siyaset kulağının üstüne yatmış vaziyette. Savcılar ise hala bir adım atmadı. Susurluk'ta devlet daha hızlı harekete geçmişti. Burada ise devletten reaksiyon yok. Adliyedeki savcılarla görüştüğümde mevcut sistemden dolayı ellerinin kollarının kariyer açısından bağlandığını görüyorum."

"DEVLET GÖREVLİLERİ İÇİNDE OLMADAN BU İŞLER YÜRÜMEZ"

Türkiye'nin mafyaya teslim olduğunu söyleyen Şardan, mafya-devlet-siyaset ilişkisini şöyle ele aldı:

"Türkiye değişik bir süreçte. Son dönemde bu paralı işlerle ilgili yürütülen adli soruşturmalarda devlet yeterli denetimi sağlayamadığı için maalesef bunlar oluyor. Yer altı dünyası yer üstünün izdüşümüdür. Devletin izin vermediği hiç bir yapı bu topraklarda nefes alamaz. Devlet görevlilerinin içinde olduğu organizasyonlar olmadan bu işlerin yürümesi mümkün değil. Neyin devlet adına olduğu belli değil."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN