Yusuf Ziya Cömert: Bahçeli'nin değişmesini istemediği tek bakan Soylu | Bi' Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi' Karar Ver'de günün öne çıkan haberleri yorumluyor. Bu kez konuk Yusuf Ziya Cömert oldu. Devlet Bahçeli'nin Süleyman Soylu'ya 'Kim demiş yalnız diye' sözüyle verdiği desteği Cömert, şöyle değerlendirdi: Soylu'nun hükümet içindeki edindiği görevler, MHP' nin ruhuna hitap eden şeyler. Devlet Bahçeli'nin değişmesini istemediği tek bakan belki de Soylu'dur.

DEMET İLCE | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri ekranlara taşıyor. Bi' Karar Ver'in bugünkü konuğu Gazeteci-Yazar Yusuf Ziya Cömert oldu. Cömert, Bahçeli'nin Soylu'ya verdiği desteği ve iktidarın rant projesi olan Kanal İstanbul'u değerlendirdi.

"BAHÇELİ'NİN DEĞİŞMESİNİ İSTEMEDİĞİ TEK BAKAN SOYLU"

KARAR Gazetesi yazarı Yusuf Ziya Cömert, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Soylu hakkındaki açıklamalarını değerlendirdi. Sedat Peker'in Soylu hakkında bulunduğu iddialar sonucu, AK Parti içinde Soylu'ya desteğin azaldığı düşünülürken, Erdoğan Soylu'ya destek vermişti. Bahçeli de bugünkü açıklamasında Soylu'ya desteğini "Kim demiş sayın Soylu kimsesiz diye? Türkiye Cumhuriyetinin İçişleri Bakanı görevini vatan ve millet sevgisiyle yerine getiren mert bir devlet adamıdır" sözleriyle bir kez daha yineledi. Bahçeli'nin bu açıklamasına karşılık Cömert, "Soylu'nun devlet içindeki edindiği görevler, MHP'nin ruhuna hitap eden şeyler. Devlet Bahçeli'nin, değişmesini istemediği tek bakan belki de Soylu'dur" yorumunda bulundu.

"REİS SÖYLEYİNCE DOĞRUDUR' DİYE DÜŞÜNÜYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı Avrupa ülkelerinde aşının ücretli olduğu iddiasını ortaya atmıştı. Erdoğan bu iddiasından sonradan geri dönmüştü. Cömert, Erdoğan'ın bu iddiasına ve söylediklerine bazı AK Parti seçmenlerinin neden inandığını değerlendirdi. Cömert, "Bu iddialara inanacak kesim vardır. Birisi bir şeye inandıysa 'Reis söyleyince doğrudur' diye düşünüyor" dedi.

"KANAL İSTANBUL PROJESİ NÜFUSUNU ARTIRACAK"

İktidarın inadına yapacağız dediği 'rant' projesi Kanal İstanbul'un geçtiğimiz günlerde temeli atılmıştı. İktidarın onca tepkiye rağmen projeyi yapmaktaki ısrarına akıl erdiremeyen kesimlerden de tepkiler üste üste gelmişti. Hala gelmekte olan ve gittikçe büyüyen tepkilere bir yenisi de Cömert'ten eklendi. Cömert, Erdoğan'ın 'Kanal İstanbul projesini başlattığını topluma deklare etmek istediğini' söyledi. Cömert, şunları ekledi:

"Kanal İstanbul'a bir tarafta para harcanacak bir taraftan rant üretecek. Bir sirkülasyon oluşacak. Bu sirkülasyon halkı çok ilgilendirmiyor. Kanal İstanbul projesi İstanbul nüfusunu artıracak. 500 bin kişi diyorlar ama 500 binle sınırlı kalmayacak."

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

Yusuf Ziya Cömert: Bir kaç gün önce doğalgaza, elektriğe zam yapıldı. Hemen hemen muhalif tutumu olan bütün basında manşet oldu. Bazı gazetelere birinci sayfada hiç yer verilmedi, içerde vermişlerdir diye düşündüm içerde de yoktu.

(640 milyon lira maliyetli yazlık sarayı) Bir tarafta masum, yoksul halk kitleleri var. Önemli bir kısmı da AK Parti'ye oy veriyor. Bu tür ihtişamlı işler bu masumiyeti rencide ediyor.

(Soma Davası) 301 işçi öldü. Ciner grubu 'bu maden işletilemez' dedi. Fakat bunlar paranın peşine düştüler insanların hayatını riske attılar. Bu çok utanılacak bir yargı hikayesidir.

(Metropoll'ün Erdoğan anketi) Hala kimlik siyaseti geçerli. Muhalefette ise hala bir odak eksikliği var. Bunları toparlamak bir siyasi deha gerektirebilir. O beceri henüz gösterilmiş değil.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN