Avukat Gülden Sönmez: Baro seçim ve yönetim sistemimiz yanlış

KARAR TV'de yayımlanan Bi' Karar Ver' programında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu Avukat/ İstanbul Barosu Bağımsız Avukatlar Grubu Başkan Adayı Gülden Sönmez oldu. Avukat Sönmez, 22-23 Ekim tarihlerinde yapılacak İstanbul Barosu seçimlerine ilişkin, seçim ve yönetim sisteminin yanlış olduğunu vurgulayarak, "20 senedir aynı grup yönetiyor İstanbul Barosu'nu, aynı mantıkla, sorgulamasız yönetiliyoruz" dedi.

MERVE ŞİŞMAN

İstanbul Barosu Bağımsız Avukatlar Grubu Başkan Adayı Gülden Sönmez, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sunduğu Bi' Karar Ver'de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Barosu’na bağlı 56 bin avukat, 22-23 Ekim tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’ndeki seçimle yeni yönetimi belirleyecek. Kritik seçime günler kala seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan Avukat Gülden Sönmez şu ifadeleri kaydetti:

Baro seçim ve yönetim sistemimiz yanlış bir sistem... 20 senedir aynı grup yönetiyor İstanbul Barosu'nu, aynı mantıkla yönetiliyoruz. Başka bir grubun katılımcılığı olmadan, sorgulamasız yönetiliyor. Tek bir grubun düşüncesi ile yönetiliyor. Ofisinde katledilen avukatla ilgili protesto yapmaya çalıştığımızda bile avukatlar baroya gelmiyor.

'BAŞÖRTÜSÜNÜ DEĞİL İNSAN HAKLARI MÜCADELESİ KONUŞULUYOR'

Avukat Gülden Sönmez, "Başörtüsü meselesini tartışmıyoruz, benim kıyafetimden daha çok vermiş olduğum insan hakları mücadelesi konuşuluyor. Bu sevindirici, avukatlar bunu başarırsa eminim Türkiye'nin birçok kesimi, bu tartışmayı rahatlıkla aşar. Bu sorunların yanında çok ciddi ekonomik problemler var. Avukatlar ofislerini açamıyor, fakülteden mezun olduğunuzda hayatın çıplak gerçeği yüzünüze çarpıyor. Saygıdeğer bir meslek, size atılan bakışlar gibi saygı dolu olsa da istihdam alanları ile alakalı çok ciddi sorunlar var." şeklinde konuşarak avukatların vermiş olduğu mücadeleden bahsetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN