Kavuncu: Yeni seçim kanunu iktidar ve ortağının aleyhine sonuçlanacak

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu oldu. Yeni seçim kanunu değişikliğini değerlendirdi.

KARAR Yazarları Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Yeni seçim kanunu değişikliğine dair, ''Gördüğüm endişe var, korku var, anketler arzu ettikleri gibi gelmeyince bu karşı bir önlem arayışı. Fakat evdeki hesap çarşıya uymaz. Bu çıkarılan yeni seçim kanunu tamamen iktidar partisinin ve ortağının aleyhine bir sonuçla neticelenecek'' dedi.

AKP ve MHP'nin Meclis'e sunduğu kanun teklifin bir korku ve endişenin sonucu olduğunu dile getiren Kavuncu, ''İktidardaki her parti seçim kanununda değişiklik yapmaya yeltendiğinde önünde bir inişe geçme durumu var, seçimi kaybetme riski var. Genelde büyük hayal kırıklığına uğrarmış sanki onun arefesi gibi bir hissiyatım var. Gördüğüm endişe var, korku var, anketler arzu ettikleri gibi gelmeyince bu karşı bir önlem arayışı'' ifadelerini kullandı.

Kavuncu sözlerine şöyle devam etti:

''Biz hep yarın seçim olacakmış gibi hazırlığımızı yapıyoruz. İstanbul'da 23 bin sandık var, tamamına sandık kurulu görevlilerimizi neredeyse atadık. Bugün bir seçim kararı alınsa görevlimiz olan yedeklemeye başlıyoruz, şimdi 64 bin kişi olacak. Her okulda bir hatta iki avukatımız olacak. Tatbikat aşamasına geldik. Bunu sadece biz İYİ Parti olarak yapıyoruz, diğer siyasi partiler de aynısını yapıyor. Zamanı geldiğinde sandık güvenliği konusunda herkes bu hazırlığı yaparsa muazzam bir birliktelik olur. 31 Mart'ın yıl dönümüne yaklaşıyoruz 3 yıl önce o zorlu şartlarda yaptığımızdan çok daha iyi yapacak alt yapıya sahibiz.''

İktidarın 2018 seçimini baz alarak bu değişikliğe gittiğinin altını çizen Kavuncu, ''Seçim kanunun getirdiği konulardan bir tanesi artık oyların artık dağıtılmayacağı ve her partinin kendi bölgesinde almış olduğu oy oranına göre milletvekili çıkarabileceği, tabi bundan etkilenenler olacaktır. Aynısı 2018 yılında yapılsaydı doğrudur Cumhur İttifakı'nın daha fazla millet vekili olurdu. Bir başka enteresan bilgi de HDP'nin de milletvekili daha çok olurdu. Cumhur İttifakı'nın çıkarmış oluğu bu seçim Kanunundan en fazla istifade edecek partilerden bir tanesi olumlu anlamda HDP, buradan şu yorumu yapabilir miyiz, Cumhur İttifakı acaba HDP'nin önünü mü açıyor. Fakat evdeki hesap çarşıya uymaz. Bizim tahmin ettiğimiz oy oranları çıkarsa bu çıkarılan yeni seçim kanunu tamamen iktidar partisinin ve ortağının aleyhine bir sonuçla neticelenecek'' dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN