İdris Şahin: MHP'nin iktidar korkusu AK Parti'den daha fazla

Yıldıray Oğur ve Yusuf Ziya Cömert'in sunduğu Bi'KARAR Ver'in konuğu DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin oldu. AK Parti- MHP ittifakının sadece MHP'nin işine yaradığını söyleyen Şahin," Bu ittifakın cakasını MHP satıyor" dedi.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Yıldıray Oğur ve Yusuf Ziya Cömert'in sorularını yanıtladı.

Seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesi teklifinin gündeme gelmesinden sonra seçimle alakalı tartışmalarda devam ediyor. Konuyla alakalı Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin, AK Parti'den MHP'ye jest değerlendirmesi yaptı.

"BU İTTİFAKIN CAKASINI MHP SATIYOR"

Şahin, "AK Parti ve MHP arasında bazı konularda anlaşmazlıklar olduğunu vurgulayan Şahin, MHP seçmeninin çoğu genel siyaset noktasında Erdoğan'a mutlaka itirazları var. Yerelde de birbirlerine menfaatleri uyuşmadığı anda ciddi anlamda birbirlerine muhalif kalabiliyorlar. Bu bölge bölge değişiyor. Sonuç itibariyle bu ittifakın en iyi cakasını MHP satıyor şu an. Bu hem kadrolaşma diğer hususlarda bariz ortada. Biz AK Parti seçmeninde tek bir tepki görmüyoruz. Hep MHP seçmeninden daha çok görüyoruz. MHP seçmenin iktidarı kaybetme korkusu AK Parti'den daha fazla olduğunu görüyoruz. MHP iktidarın kadrolarından sınırsızca yararlanıyor ve son 5 yıldır bunun keyfini yaşıyorlar" dedi.

"AK PARTİ'NİN İÇİNE MHP'NİN RUHU KAÇTI"

Şahin, AK Parti'nin siyasi söylemlerine de yüklendi. AK Parti'nin söylemlerini ayrıştırıcı olarak değerlendiren Şahin, "Bu hakkı bir lütuf gibi sunan bu iktidardan bu insanları ayrıştırıp korumamız lazım. AK Parti'nin içine MHP'nin ruhu kaçtı. Daha farklı milliyetçi söylemlerle ötekileştiren bir dil kullanmaya başladılar. Biz DEVA Partisi olarak, AK Parti'den koptuk, ayrıştık ve yeni bir kulvara yelken açtık" dedi.

"İÇİŞLERİ BAKANININ 24 GÜN BOZKURT'TA NE İŞİ VAR?"

İktidarın yangın ve sel afetlerinde yaşanan yönetim zafiyetleri hakkında ise 'Afetlerde insanlara ağlamayı bizde biliyoruz' diyerek tepki gösterdi. Şahin, "Bakanlar felaketlerin öncesinde önlem almalı. Felaketler sonrasında vatandaşla gidip ağlamayı bende yapıyorum. Biz artık yorgun bir iktidar görüyoruz. Yangın ve sel felaketlerinin yaşandığı bölgelere gittik. Halk tükenmiş bir durumda. Bir ülkenin İçişleri Bakanı 24 gündür Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde durur mu ya! Çünkü Bozkurt'ta Süleyman Soylu koordinasyon merkezini yönetsin diye gönderiliyor. Bu İçişleri Bakanı'nın işi değil" diye konuştu.

"BUNDAN SONRA GÜNDEMİ MUHALEFET BELİRLEYECEK"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Avcılar İlçe Binası açılışında laiklik üzerinden milli bayramlara için yaptığı 'Milli günlerimiz üzerinden, bu ülkenin dindar vatandaşlara göndermeler yapılmasına izin vermeyiz. Bu zihniyete pabuç bırakmayız. Kimse boşuna heveslenmesin' sözü gündem oldu. Parti Sözcüsü İdris Şahin ise Babacan'ın bu sözüne 'gündemi belirlemeye devam edeceğiz' diyerek destek verdi.

Şahin, "Bundan sonra ülkenin gündemini iktidar değil muhalefet belirleyecek. Muhalefette de farklı çizgi sergileyen DEVA Partisi olarak gündem belirlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"AK PARTİ ÇOK CİDDİ FİRE VERDİ"

17-25 Aralık soruşturması sırasında istifa eden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın “Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur” açıklamasından sonra Babacan'ın yaptığı ' Yüce Divan'a gitmemek için oraya buraya saldırdılar' sözü gündeme oturmuştu. Şahin'de 17-25 Aralık olaylarında bakanların, Yüce Divan'a gönderilmesi konusunda AK Parti'nin çok fire verdiğini vurguladı.

Şahin, "Komisyon ve AK Parti üyelerinin düşünceleri o bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi yönündeydi. Oylamaya 3-5 gün kala bunun siyasi bir süreç olduğuna yönelik değerlendirilmemesi gerektiğine yönelik bir fikir gelişti. Yerel seçimler öncesinde asıl operasyonun AK Parti'ye yapıldığına dair bir kanaat hakim olmaya başladı. Bu telkinler sonucunda AK Parti Grubu'nda çok ciddi fire oldu. Özellikle Muammer Güler ve Egemen Bağış konusunda. Ama bir o kadar da CHP, MHP ve HDP tarafından Yüce Divan'a gitmemesi yönünde oy kullanıldı" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN