Mehmet Ocaktan: İktidarın kültürel anlamda tek dikili ağacı yok |Buradan Bakınca

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan Buradan Bakınca'da sıcak gündemi yorumladı. Sedat Peker'in iddiaları karşısında iktidarın Peker'i gündemden düşürme çabası içinde olduğunu dile getiren Ocaktan, AK Parti'nin politikaları hakkında ise, "İktidar eğitim konusunda neredeyse hiçbir adım atmadı. Eğitim felaket durumda, tamamen yok edildi. Kültürel anlamda ise tek dikili ağacı yok" dedi.

DEMET İLCE | KARAR

KARAR yazarları Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, Buradan Bakınca'da programında, gündemin ana başlıklarını değerlendirildi. Kanal İstanbul projesi, AK Parti'nin politikaları ve Sedat Peker'in iddiaları ele alındı.

"İKTİDARIN KÜLTÜREL ANLAMDA, TEK DİKİLİ AĞACI YOK"

Taşgetiren ve Ocaktan, iktidarın günümüze kadar gelen politikalarını ele aldı ve bu zamana kadar elle tutulur faydalı bir politikası olmayan AK Parti'yi eleştirdi. Ocaktan, şunları söyledi:

"İktidar eğitim konusunda neredeyse hiçbir adım atmadı. Eğitim felaket durumda, tamamen yok edildi. İktidarın kültürel anlamda, tek dikili ağacı yok."

MÜSİLAJIN ORTASINDA KÖPRÜ TEMELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'inadına yapacağız' dediği ve geçtiğimiz günlerde temeli atılan Kanal İstanbul rant projesi için Taşgetiren, "Kanal İstanbul'da coğrafya değiştiriliyor. Marmara'nın müsilaj yaşandığı zamanda köprünün temeli atıldı!" diyerek tepki gösterdi. İktidarın Kanal İstanbul için kullandığı 'inadına' ifadesi ile ilgili olarak da "Erdoğan'ın kullandığı dilde toplumu ikna kaygısı yok" dedi.

Ocaktan ise yaşanacak olan büyük Marmara depremini işaret ederek, iktidarın depreme karşı yatırım yapmaması ve önlem almamasını fakat Kanal İstanbul'un onca tepkiye rağmen yapılıyor olmasını şöyle eleştirdi:

"Deprem gerçeği var. 20 yıldır hiçbir ciddi adım atılmamış. Kanal İstanbul'da ısrarı akılla, mantıkla izah etmek mümkün değil."

"SEDAT PEKER'İ GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEK İÇİN BİR GAYRET VAR"

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in bazı bürokratlar, siyasetçiler ve iş insanları hakkında art arda gelen ifşaatlarına karşı iktidarın tutumunu eleştiren Ocaktan, iktidarın Sedat Peker'i gündemden düşürme çabası içinde olduğunu söyledi.

İfşaatlar karşısında yargı sisteminin işlemiyor olmasını Erdoğan'a bağlayan Taşgetiren de, "Türkiye'de yargı dahil devlet sistemi Erdoğan'ın gözüne bakıyor. 'At izi it izine karıştı' dediğinizde yargı başka işliyor, 'Merhamet ederseniz merhamet edilecek hale gelirsiniz' dediğinizde başka hareket ediyor" dedi.

Taşgetiren, Peker'in iddialarına karşısında iktidarda yankılanmaların olduğunu, "Erdoğan'ın avukatları SBK ile Cumhurbaşkanının fotoğraflarına erişimin engellenmesi için başvurmuşlar. Demek ki Sedat Peker'in açıklamalarının artçı depremleri devam ediyor" sözleriyle belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN