Cenazede şoke eden olay: Rahip rahibe haçla saldırdı

Ukrayna'da yaşanan olayda bir rahip 'rakibi' gördüğü rahibe elinde bulunan haç ile saldırdı. Kürsüde konuşma yapan rahip neye uğradığını şaşırırken asker cenazesinde gerçekleşen bu olay ise görenlerin şoke olmasına neden oldu. O anlar ise cep telefonu kameralarına böyle yansıdı.

Ukraynalı bir askerin Ukrayna'nın Vinnitsa bölgesine gelen cenazesinde rahipler birbirine girdi, görenler ne yapacağını şaşırdı.

Biri Ukrayna yanlısı diğeri Rus yanlısı

Ortodoks rahiplerden biri, kendisine düşman olarak belirlediği meslektaşına elindeki metalden yapılma haç ile kürsüde konuşma yaptığı sırada saldırdı. 2018 yılında bağımsızlığını ilan eden ve Moskova Patrikliği'nden ayrılan Kiev Patrikhanesi'nde görev yapan başrahip askerin cenaze töreni sırasında Rusya'yı sert ithamlar ile suçladı. Suçlamaları duyan ve Moskova Ortodoks Kilisesine bağlı olan bir başka rahip ise sinirlendi ve oldukça sert bir tepki gösterdi.

Kürsüdeki konuşmasını yarıda keserek saldırdı

Kürsüde konuşma yapan Kiev Patrikhanesi başrahibine saldıran Moskova Ortodoks Kilisesi rahibi, önce kürsüde konuşma yapan başrahibe bağırdı daha sonrasında ise elindeki metalden yapılma haç ile saldırdı. Kavganın büyümesi üzerine ise araya girenler sayesinde rahipler sakinleştirildi.

Öte yandan, medyada çıkan bir başka iddialara göre ise Rus yanlısı rahip yaptığı hareketlerinin ardından Ukraynalı askerler tarafından gözaltına alındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir