CHP'li Bülent Kuşoğlu: Diyanet kaldırılması değil güçlendirilmesi gereken bir kurum

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Bülent Kuşoğlu, Erdoğan'ın 'Muhalefet Diyanet'i kaldıracak' iddiasını yanıtladı. KARAR TV'de konuşan CHP'li Kuşoğlu, "20 yıl önce dini çevreler Diyanet'in gereksiz olduğunu söylerdi. CHP olarak tam tersini savunurduk. Sayın Erdoğan şimdi böyle bir durum varmış gibi konuşuyor. Aksine Diyanet güçlendirilmeli" ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Recep Tayyip Erdoğan, 6 Temmuz 2017'den bu yana restorasyonda olan Sultanahmet Camii’nin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, muhalefetin iktidara geldiğinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracağını iddia ederek, “Şu anda muhalefet ne diyor? Gelince Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarmış. Yerine inanç bilmem ne başkanlığı diye bir şey kuracaklarmış.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21 Nisan tarihinde Sultanahmet'te söylediği iddialara KARAR TV ekranlarında cevap veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ise 'Diyanet kaldırılması değil güçlendirilmesi gereken bir kurum' mesajını verdi.

'ACISI VARDIR, OLSUN' DEDİ

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Adıyaman'da Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi ziyaretinde protesto edildi, arbede çıktı. O anlarda çevredekilerin "Buraya gelmeyin kardeşim" dediği duyuldu. Kılıçdaroğlu, Adıyaman Belediye Mezarlığı'nı ziyaret ettiği sırada bir kişinin sözlü saldırısına da uğramıştı. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla deprem bölgesi Adıyaman'da 3 gün önce gitti. Yaşananları değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ise 'Kemal Bey kadar çalışkan bir insan görmedim' dedi. KARAR TV'de konuşan Bülent Kuşoğlu, "Adıyaman'daki mezarlık hadisesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret edildi ama bu durumda bile 'acısı vardır, olsun' dedi. Ailece böyle insanlardır." şeklinde konuştu.

NEDEN BU ANORMAL KARŞILANIYOR?

Öte yandan Kılıçdaroğlu "Türkiye zengin ülke. Nerede kaynak yok? Tasarrufa gidersiniz. 300 milyar dolar temiz para getireceğim bu ülkeye. Temiz para. Öyle IMF git yalvar yakar değil. Onlar bize gelebilir miyiz diyecekler. Evet gelebilirsiniz, şu yatırımı yapıyorsa. İstihdam yaratıyorsa gel kardeşim. Samandağ'dan Mersin'e kadar olan bölgeyi Akdeniz'i en güçlü katma değerini üreten bölge haline getireceğiz" ifadesini kullanmıştı. Sosyal medyada ise 'Muhalefet 300 milyar doları dış güçlerden alacak' iddiaları çıktı. CHP'li Bülent Kuşoğlu, bu iddialara sorularla yanıt verdi: Türkiye'ye 200-300 milyar dolar gelmedi mi hiç? Neden bu anormal karşılanıyor? Daha önce geldiği zaman 'dış güçler desteği' söz konusu olmuş muydu?

SSK'YI TOPARLASIN DİYE ÖZEL OLARAK GETİRİLDİ

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda bitmesi gerektiğine vurgu yapan CHP'li Kuşoğlu, "24 Haziran 2018 seçiminden bu yana büyük bir fark var" dedi. CHP'nin içerisinde yaşanan değişikliğe dikkat çeken CHP'li Kuşoğlu, "Normali yitirdiğimiz bir dönemdeyiz. İnsanlara normali göstermek gerekiyor. 2018 ile arada çok büyük bir fark var. Saha çok çok iyi." şeklinde konuştu. Öte yandan 1997-1999 yılları arasında Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) genel müdürlüğü yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na da dikkat çekerek, "Kemal Kılıçdaroğlu SSK'yı toparlasın diye özel olarak getirildi" dedi.

TÜRKİYE'DE BİR TRAVMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter’da paylaştığı “Alevi” başlıklı video incelendiğinde 29.5 milyon kez izlendiği görülüyor. CHP'li Kuşoğlu ise Alevilik, Sünnilik, Şiilik... gibi birçok mezhebin ayrıştırıldığını dile getirerek, "Alevi-Sünni meselesinin Türkiye'de bir travma olduğunu düşünüyorum." dedi ve ekledi: Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte böyle bir travmayı da yok edeceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN