Dünyanın en uzun binası kum fırtınası nedeniyle gözlerden kayboldu

Dubai'de bulunan ve dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa, yaşanan kum fırtınası nedeniyle gözlerden kayboldu. 830 metre yüksekliğindeki dev bina gözlerden kaybolurken Dubai'yi kaplayan şiddetli kum fırtınası ise birçok insanın solunum sorunu yaşamasına neden oldu. O anlar ise böyle kaydedildi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Dubai'yi vuran şiddetli kum fırtınası nedeniyle yetkililer insanları, özellikle de sürücüleri daha dikkatli olmaya çağırdı.

Ulusal Meteoroloji Merkezi ise bazı bölgelerde görüş mesafesinin 2 bin metrenin altına düştüğünü belirtti. Uzmanlar, iklim değişikliğinin çölleşmeye neden olmasıyla ülkede iklim şartlarının daha da kötüleşebileceğine dikkat çekiyor. Yaşanan kum fırtınasının ise Dubai'de bulunan ve 830 metre uzunluğunda dev bir yapı olan Burj Khalifa'yı neredeyse görünemeyecek hale getirmesi ise gözlerden kaçmadı.

"SÜRÜCÜLERİ DİKKATLİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkisini sürdüren büyük kum fırtınaları Irak, Kuveyt, Suudi Arabistan ve İran ile beraber özellikle de Abu Dabi'yi oldukça etkiliyor bu nedenle de yetkililer tarafından yapılan açıklamada "Şiddetli kum rüzgarları ve tozun görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle sürücüleri dikkatli olmaya çağırıyoruz" denildi.

Öte yandan Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da son 24 saatte kum fırtınası nedeniyle solunum sorunu yaşayan bin 285 kişinin hastaneye sevk edildiği açıklandı.