Etyen Mahçupyan: Tayyip Erdoğan'ın söyleyecek bir şeyi kalmadığı için seccadenin üzerinde tepiniyor

KARAR TV'nin canlı yayınında konuşan gazeteci Etyen Mahçupyan siyasette 'seccade krizi' olarak tanımlanan, Kılıçdaroğlu'nun seccadeye basarken görüntülendiği fotoğrafı değerlendirdi. "Tayyip Erdoğan'ın söyleyecek bir şeyi kalmadığı için seccadenin üzerinde tepiniyor" şeklinde konuşan Mahçupyan, Erdoğan'ın Bağcılar'da yaptığı mitingde seccadenin kullanılmasını eleştirdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir iftar sonrası seccadeye basarken gösteren fotoğraf tartışma yarattı. Kılıçdaroğlu seccadeyi görmediğini söyleyerek, "çok üzgünüm" derken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise CHP liderini hedef aldı. Bağcılar'da toplu açılış töreninde kendisine seccade hediye edilen Erdoğan, "Bunlar Pensilvanya’dan alıyorlar talimatı. Onlara göre meşrudur, yapabilirler" diyerek Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

eee.png

'SAYGISIZLIĞI ŞU AN ERDOĞAN YAPIYOR'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'samimi müslümanlara sığınıyorum' ifadesinden sonra siyasette 'seccade krizi' yaşanıyor. Bi' Karar Ver programında seccade meselesini konuşan gazeteci Etyen Mahçupyan, "Kemal Kılıçdaroğlu seccadeye bastı ancak o seccade de tepinen var o da Tayyip Erdoğan. Bağcılar'da seccade siyaseti yapıldı, din kullanılıyor. Diğerleri ayak basmış ama seccadede bir de tepinen var. O zaman en büyük saygısızlığı şu an Tayyip Erdoğan yapıyor" şeklinde konuştu.

'İLK TURDA KEMAL KILIÇDAROĞLU ÖNDE OLACAK'

Cumhurbaşkanlığı seçimine 41 gün kala seçimin ikinci tura kalabileceği tartışmaları yürütülürken bu konuyu KARAR TV ekranlarında değerlendiren gazeteci Mahçupyan, "Eğer seçimi kazanmak, Altılı Masa'nın ve Millet İttifakı'nın bütünlüğünü ön koşul olarak gerektiriyorsa, Kemal Kılıçdaroğlu en önemli ve en gerçekçi aday demektir. O yüzden Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerekiyordu ve oldu. İlk turda Kılıçdaroğlu yüzde 44, Erdoğan ise 42 civarında olacak. Dört Cumhurbaşkanı adayının olması nedeniyle ve oranlar konuşulduğunda seçimin ikinci tura kalacağını ve ikinci turda da 3 puan fark ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu seçimi alacağını düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

'ERDOĞAN YALNIZ BIRAKILMIŞ DURUMDA'

Cumhur İttifakı'nın kampanyalarının yetersizliğine değinen Mahçupyan, "Tayyip Erdoğan yalnız bırakılmış durumda. Kendi kampanyasını kendisi yaparak çok şey değiştireceğini sanan biri. Kendisini çok önemsiyor ve bilge, hikmetli biri olduğunu düşünüyor" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN