Akşener'in adayının Mansur Yavaş olduğu kanaatindeyim

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda konuşan gazeteci Fehmi Koru, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı neden olmasın? Meral Akşener'in adayının Mansur Yavaş olduğu kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN

"SOMUT BİR ÖNERİ MEYDANA GELDİ"

“Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi” tanıtım toplantısı, Ankara Bilkent Otel’de yapıldı. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı. Yazar Osman Sert ise Bi' Karar Ver programına bağlandı. Altılı Masaya mensup partiler tarafından hazırlan anayasa taslağı hakkında konuşan Yazar Osman Sert, "Hem olumlu karşılanan hem de gecikmiş olan bir taslak. Siyasetin gerçekleri burada daha çok konuşulmaya başlandı. Altılı masa 'neyi başardı, neyi başaramadı?' muhasebesi de ister istemez yapılıyor. Genel olgu bunun doğru olduğu yönünde. Somut bir öneri meydana geldi" şeklinde konuştu.

"REİSİ KABUL EDEN BİR KİTLE VAR"

“Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi” tanıtım toplantısının ardından da ekonomiyi baz alarak toplantıların yapılacağına değinen Bi'Karar Ver programının konuğu Gazeteci Fehmi Koru, "Ekonomi söz konusu olunca insanlar iki şey ile karşı karşıya kalıyor. Birincisi iktidar ikincisi ise muhalefet. Hangisi bu sorunları acilen çözebilecek durumda, tabii ki iktidar. Muhalefet ne yapabilir bu durumda sadece söz verebilir. Sorunu yaratan da sorunu çözebilecek durumda olduğu izlenimini veren de Erdoğan. Saplantılar diyebileceğimiz kadar AK Parti'ye bağlı olan ve özellikle Tayyip Erdoğan'ı reis kabul eden bir kitle var" şeklinde konuştu.

"AKŞENER'İN ADAYININ MANSUR YAVAŞ OLDUĞU KANAATİNDEYİM"

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda konuşan gazeteci Fehmi Koru, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı neden olmasın? Meral Akşener'in adayının Mansur Yavaş olduğu kanaatindeyim. Bunu söylemese bile neticede öyle bir durumun ortaya çıkacağını hesap yapıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tabanından da oy alabilecek birisi olsun" ifadelerini kullandı.

"HDP'NİN OY VEREBİLECEĞİ BİR İSİM ÜZERİNDE UZLAŞILMASI LAZIM"

HDP'ye yönelik 'onların dışlanmaması lazım' şeklinde konuşan Koru, "Umarım muhalefet 'biz kimi aday gösterirsek o seçilir' gibi bazı kabullerinin yanlış olabileceğini düşünmeye başlamıştır. HDP'yi düşünmeden bir adım atmaları yanlış olur. Bu kitleyi dışarıda tutarak iş yapamazsınız, hesap yapamazsınız. HDP'nin de oy verebileceği bir isim üzerinde uzlaşmanız lazım. Onları dışlayan herhangi bir yaklaşım ve hesap bence yanlış. Sadece kamuoyu yoklamalarına bakarak olmaz, daha geniş ve tutarlı olması gerekiyor altılı masanın. HDP kitlesinin de oy verebileceği isim çıkması lazım. İktidar bile HDP ile yaklaşım içinde" ifadelerine yer verdi.

"AKŞENER'İN 'EVET' DEMEYECEĞİ AÇIKTI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı davet konusunda konuşan gazeteci Fehmi Koru, "Erdoğan'ın İYİ Parti'yi seçme sebebi galiba pazarlığa açık gibi görmesi. Akşener'in 'evet' demeyeceği açıktı. Baktığımızda AK Parti'nin öyle bir tabanı var ki, kolay kolay partisini bırakmak niyetinde görünmüyor. Kamuoyu yoklamalarına onun bir bölümünün yansıdığı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN