Bizi yönetenler dahil layık olmayan ne varsa değişecek! Harun Tekin'in 'enkaz' sözleri sosyal medyada gündem oldu

Depremzedelere destek amacıyla 'Socrates Dergi'nin düzenlediği 'Sahadayız' programına katılan şarkıcı Harun Tekin'in sözleri sosyal medyada gündem oldu. İşte, Harun Tekin'in o çarpıcı konuşması...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 41 bin 20 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 68 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 216 bin 347 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

deprem-enkaz-1.jpg

"ENKAZ ALTINDA KALMAMAK İÇİN BİRBİRİMİZE İYİ DAVRANMALIYIZ"

Depremde zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyaları düzenleniyor. Socrates Dergi, geçen hafta düzenlediği yardım kampanyasıyla bölgedeki eğitime muhtaç çocuklar için destek yayını yaptı.

Programa birçok duyarlı isim katılırken müzik grubu Mor ve Ötesi'nin solisti Harun Tekin'in yayındaki sözleri dikkat çekti.

Socrates Dergi'nin 'Sahadayız' dayanışma yayınında konuşan Tekin, "Her depremde enkaz altında kalmamak için sokakta birbirimize iyi davranmamız gerekiyor. Bu ikisinin arasında bir bağlantı var. Yaya geçitlerinde yayalara yol vermemizle, yaptığımız evin kalitesi arasında bir bağlantı var" dedi.

harun-tekin-enkaz-konusmasi.jpg

"BÜTÜN CANAVARLARA RAĞMEN"

Tekin, geleceğe dair umutlu olmanın öneminden bahsederken, "Bu yaşadığımız şey kaderimiz değil. Biz yaşadığımız hayatı değiştirebiliriz. Bize cumhuriyeti 100 yıl önce kuranların da söylediği bir şey bu. Kendi hayatımızı değiştirecek iyi kalpli, bilime inanan insanlarız. Biz canavarlaşmayacağız. Bütün canavarlara rağmen..." diye konuştu.

"NORMALİMİZ ENKAZ ALTINDA KALDI"

Tekin, "Bu topraklara layık olmayan ne varsa değişecek, biz de değişeceğiz, yöneten de değişecek. Burası cumhuriyetimizin 100. yılıdan umutsuz, çaresiz bir yer olmayacak, olamaz. Yaşananlar, normale dönülecek şeyler değil. Bizim normalimiz yok. Bizim normalimiz enkaz altında kaldı. Kaybettiğimiz insanlara sözümüz, bu enkazdan çıkmak olmalı. İlk iki günde Kızılay’ı, Mehmetçik’i, askeri ulaştıramadığımız insanlara bir sözümüzün olması lazım" ifadelerini kullandı.

harun-tekin-deprem-konusmasi.jpg

İlgili Haberler