Hawaii Adası'nda çıkan yangın hala kontrol altına alınamadı! Çalılık alanda çıkan yangın binlerce hektar alanı küle çevirdi

ABD'nin Hawaii Adası'nda çıkan yangın binlerce hektar alanı küle çevirdi. Çalılık bir alandan başlayan yangının şuana kadar yaklaşık 10 bin hektar alanı küle çevirdiği düşünülüyor ve edinilen bilgilere göre yangın hala kontrol altına alınabilmiş değil. O anlar ise kameralara havadan böyle yansıdı.

Hawaii Adası'nda çalılık alanda başlayan yangın binlerce hektar alanı küle çevirdi, yangın ise hala kontrol altına alınamadı.

Rüzgar ve Kurak İklim yangının söndürülmesini zorlaştırıyor

ABD'ye bağlı olan Hawaii Adası'nın Waikola kasabasında birkaç gün önce çıkan yangın hala daha kontrol altına alınamadı. 7 bin nüfuslu küçük kasabada çıkan yangın alevler dolayısıyla büyük tehdit altında. Bölgenin rüzgara elverişli olması ve kurak bir iklime sahip olması da itfaiye ekiplerine yardımcı olmazken yangının ilk başta küçük bir çalılık alandan çıktığı düşünülüyor.

"9 bin 800 hektar alan kül oldu"

Mauna Loa ile Mauna Kea yanardağları arasında bulunan ABD Ordusu'nun Pohakuloa Eğitim Alanının batı kesimlerinde devam eden “Leilani" yangınında şu ana kadar 9 bin 800 hektarlık alan kül oldu. Toplam 33 itfaiyeci, 7 helikopter ve iş makineleriyle alevlere müdahale sürüyor. Çalışmalara ABD ordusu da destek veriyor.

O anlar ise kameralara böyle kaydedildi.