İYİ Partili Çömez: Bu vizyon değil illüzyon belgesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Ekim 2022'de 'Türkiye Yüzyılı' vizyon belgesini açıkladı. Turhan Çömez, "Bu vizyon belgesinin hiçbir şekilde inandırıcılığı yok. Halkta da hiçbir şekilde heyecan yaratmadı. Meral Akşener'in dediği gibi aslında bir masal olduğu ortada. Biz vizyon belgesi değil illüzyon belgesi” ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde "Uyuşturucu kullanımı yaşı 10'a kadar düştü" demişti. Devletin bu konuyla alakalı tedbir alıp almadığı ile ilgili olarak konuşan Çömez "Uyuşturucuyla bir mücadele olduğunu söylemek mümkün. Devletin bütün kademeleri ellerinden geleni yapıyordur. Öte yandan Türkiye şu anda uyuşturucu rotasında önemli bir geçiş koridoru haline geldi. " dedi.

Gülay Erdemli Orta Dalga programında konuğu İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Op. Dr. Turhan Çömez ile gündemi değerlendirdi.

Süleyman Soylu'ya çağrısını yineleyen Çömez, “Yüz binlerce Afganlı gencin Türkiye'ye geldiğini biliyoruz. Bir kısmı Türkiye'ye uyuşturucu sokulması için kullanılan kuryeler. Sınırdan geçiş güzergahları biliniyor. Gerekeni yap! İhtiyaç duyuyorsan da ara konuşalım” dedi.

‘AK PARTİ BİR KORKU İMPARATORLUĞU YARATTI’

Yaklaşan seçimlerle ilgili olarak da konuşan Çömez, seçimler yaklaştıkça sıkça yapılan anketleri inandırıcı bulmadığını belirtti. Turhan Çömez "Anketler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor. Anketler Türk siyasi tarihinde en fazla yanıldığı dönemi yaşıyor. AK Parti bir korku imparatorluğu yarattı. Halk duygularını açıkça ifade edemez hale geldi. O yüzden anketlerde büyük ölçüde bir yanılma payı olacağını düşünüyorum." dedi. Son olarak anketlerin güvenilirliği konusunda Brezilya Seçimlerine de atıf yapan Çömez, oradaki anketlerin de yüzde 10 oranında yanıldığını, Türkiye ve Brezilya’nın benzer durumlar yaşayabileceğini ifade etti.

'NEBATİ FİNANS KURULUYLA KONUŞTU'

Kılıçdaroğlu’nun İngiltere seyahati ile ilgili olarak da konuşan Turhan Çömez, “Geçtiğimiz aylarda Nurettin Nebati de iki kez buraya gelip finans kuruluşlarıyla görüştü. O toplantılara katılanlardan edindiğim intibaya göre İngiliz finans kuruluşları güven konusunda soru işaretleri taşıdıklarını, bu sebeple seçimleri beklediklerini belirtmişler” dedi. Kendisinin de aynı kanaati taşıdığını ifade eden Çömez, “Türkiye seçimden sonra demokratik bir düzleme oturduğunda, hukuka yeniden döndüğünde, Türkiye rasyonel bir şekilde idare edildiğinde, kırılgan rotasından kurtulup yeniden medeni dünyaya entegre olduğunda bu sermaye Türkiye’ye güvenle gelecektir, ben buna inanıyorum” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN