Kaliforniya alevlere teslim oldu: Yılın en büyük yangını

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde sıcak hava nedeniyle yılın en büyük yangını ortaya çıktı. Orman yangınlarıyla mücadeleler hız kesmeden devam ederken bölgedeki hava koşullarının kötü olması nedeniyle ise yangının daha çok yayılmasından endişe ediliyor. O yangın ise kameralara böyle yansıdı.

Kaliforniya'nın kuzey bölgesinde yer alan Siskiyou çevresinde başlayan McKinney Yangının henüz kontrol altına alınamadığı öğrenildi.

Kötü hava koşullarının da etkilediği McKinney Yangını rüzgar ve fırtınanın yangın söndürme işlemlerini olumsuz etkilemesinden ötürü yangının giderek daha da büyüyebileceği ve itfaiyeciler için bölgede bulunmanın tehlikeli bir hal alabileceği öngörüldü.

121.jpg

Yangın yayılmaya devam ediyor

Öte yandan McKinney Yangınından ötürü bölgenin yakınında yaşayan 2 bin kişinin tahliye edildi ve yetkililer yangından dolayı birçok evin zarar gördüğünü açıkladı. Eyalet Valisi Gavin Newsom, Cumartesi günü Siskiyou ilçesinde olağanüstü hal ilan etti ve yangının yüksek sıcaklık, rüzgar ve fırtına nedeniyle yayılmaya başladığını söyledi.

"Geçtiğimiz yılda 2,5 milyon dönümden fazla alan küle döndü"

Edinilen bilgilere göre ABD'nin batısı, son yıllarda iklim değişikliklerinin de etkisiyle birçok orman yangınları dolayısıyla zarar gördü. Kaliforniya Ormancılık ve Yangın Koruma Departmanı'na (Cal Fire) göre sadece Kaliforniya'da geçtiğimiz yılda 2,5 milyon dönümden fazla alan kül oldu.

Dehşete düşüren o yangın ise kameralara böyle yansıdı.