Derya Kömürcü: Kılıçdaroğlu da Erdoğan'ı geride bıraktı

Karar Gündem'e Doç. Dr. Derya Kömürcü konuk oldu. Kömürcü, Yöneylem Araştırma'nın Türkiye Siyaset Paneli Temmuz ayı verilerini KARAR TV'de paylaştı. Kömürcü, her ay düzenli olarak yaptıkları bu araştırmanın sonucuna göre Türkiye'nin 7 aydır en önemli sorununun ekonomi olduğunu söyledi. Bir diğer araştırma sonucuna göre ise Kılıçdaroğlu'nun da oy oranında Erdoğan'ı geride bıraktığını belirtti.

DEMET İLCE | KARAR

Semra Alkan'la Karar Gündem, önemli konu ve konukları ile gündemin nabzını tutuyor. Karar Gündem'in konuğu Siyaset Bilimci Doç. Dr. Derya Kömürcü oldu. Kömürcü, Yöneylem Araştırma'nın Türkiye Siyaset Paneli Temmuz ayı verilerini KARAR TV'de paylaştı.

Yöneylem Araştırma'nın Türkiye Siyaset Paneli Temmuz ayı verilerinden bir kısmı şöyle:

-Türkiye'nin 7 aydır çözüm bekleyen en önemli sorunu ekonomi.

-Vatandaşların yüzde 58'i Türkiye'nin kötü yönetildiğini düşünüyor.

-Kararsızlardan ve MHP'den İYİ Parti'ye bir oy kayması var. CHP'ye genç seçmenlerin ve ilk defa oy kullanacak olanların ilgisi mevcut.

-DEVA Partisi'ne ilgi gösteren seçmenler kısmen İYİ Parti'yİ öncelikle tercih ediyor.

-Cumhur İttifakı'na asla oy vermem diyenlerin oranında 5 puanlık artış var.

-Araştırmalara göre Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı geride bıraktı.

-Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetilmeye başlandığından beri seçmenin partilere, bakanlara, TBMM'ye ilgisi zayıfladı. Seçmen gözünü liderlere dikti.

-Kanal İstanbul'un yapılmasına seçmenlerin yüzde 53'ü karşı.

-Anketlere göre seçmenlerin yüzde 64'ünün Türkiye'nin Afganistan'da havaalanının güvenliğini sağlaması konusunda karşı olduğunu gördük.

-Sedat Peker Türkiye siyasetinde bir siyasallaşmayı beraberinde getirdi.

-Muhalefetin Türkiye'yi iktidardan daha iyi yöneteceği düşünülüyor.

Anket sonuçlarının devamı video içerisinde...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN