Kerim Rota: Yüzde 7'nin üzerinde büyüme olacak | Karar Gündem

Semra Alkan'la Karar Gündem'in konuğu Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota oldu. Türkiye'nin dünyadaki en yüksek enflasyona sahip ülke olduğunu söyleyen Rota, enflasyonun yüzde 20'nin üstünde olacağını paylaştı. Erdoğan'ın, 'Ağustosla birlikte enflasyonda da düşüşü göreceğiz ve ekonomi yüzde 7 büyüyecek' sözüne karşılık Rota bu düşüşün Ekim'den sonra mümkün olacağını ve büyümenin yüzde 7' nin üstünde olacağını söyledi.

Karar Gündem, önemli konu ve konukları ile gündemin nabzını tuttu. Konuk, Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'enflasyon ve faiz' açıklamalarına yönelik Rota, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Erdoğan iki gün öce yaptığı bir açıklamada "Ekonomideki öncü göstergelere baktığımızda büyüme eğiliminin sürdüğünü görüyoruz. Yüzde 7'nin üzerinde bir büyümeyi yakalayacağız. Ağustosla birlikte enflasyonda da düşüşü göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Karar Gündem'in konuğu Rota, ekonomik büyümenin yüzde 7'nin üzerinde olacağını, enflasyonun yüzde 20'nin üstünde olacağını ve enflasyondaki düşüşün Ekim'den sonra gerçekleşmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN