Kılıçdaroğlu: Elin parasını getirdiniz Swap diye, devamlı onu satıyorsunuz!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri'de Belediye Başkanları Toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, son zamanlarda gündemden düşmeyen 'Swap' Anlaşmasıyla ilgili "Elin parasını getirdiler swap diye. Borç aldıkları parayı satıyorlar devamlı. 4,5-5 milyar dolar böyle gitti" yorumunu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri'de Belediye Başkanları Toplantısında konuştu. Döviz kurlarındaki yükseliş, Merkez Bankası müdahaleleri, faiz indirimi ve yeni 'ekonomik model'le ilgili eleştirilerde bulunan CHP lideri, "Bu, organize kötülüktür, söz veriyorum organize kötülükle sonuna kadar mücadele edeceğim. Etmezsek halkımızı sevmiyoruz demektir, o yüzden mücadele edeceğim, etmeyen de namerttir!" diye konuştu.

'84 MİLYON BEŞLİ ÇETEYE ÇALIŞIYOR'

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"İktidar sahipleri duysunlar, belediye başkanlarımız yardım yaparken kimsenin yaşam tarzına inancına bakmıyorlar. Biz öyle değiliz, insan sevgisini bu topraklarda yeşertmeye çalışıyoruz. Değerli arkadaşlarım eleştiriyoruz. Çünkü devletin kaynağının, vergilerin bir avuç insana aktarıldığını biliyoruz. 84 milyon beşli çeteye çalışıyor. Dün TBMM bütçe görüşmesinde 2021 bütçesi kabul edildi. Bu bütçe dar gelirlinin elinden alıp zengine verildiği, haksız gelir aktarımı yapılan bir bütçedir.

''BENİM DEDİĞİM' DEĞİL 'BİZİM DEDİĞİMİZ DOĞRUDUR' DİYECEĞİZ'

Gittiğimiz yerlerde bize soruyorlar, siz ne yapacaksınız? Anlatayım, Allah'ın izniyle bu ülkeyi hakla hukukla yöneteceğiz. İlk yapacağımız Ecevit'in Ekonomik ve Sosyal Konseyini toplayıp tarafları dinleyeceğiz. Karşılarına da bakanları dizeceğiz. Dinleyip çözecekler. Toplumsal uzlaşmayı sağlayacağız. Onların anlayışını yok edeceğiz. 'Benim dediğim doğrudur' anlayışı olmayacak. Benim değil 'bizim dediğimiz doğrudur' diyeceğiz. İstişareyle olacak, çözülecek. Biz öyle yapacağız. Dayatma kültürü olmaz siyasette, 'Akıl akıldan üstündür'ü uygulayacağız. Devlet dediğin dayatmayla yönetilmez adaletle yönetilir.

'ÜLKÜCÜ KARDEŞLERİME SESLENİYORUM, GELİN CHP NASIL MİLLİYETÇİ GÖRÜN'

Türk Lirası'nı pula çevirdiler. Özellikle de kendisini milliyetçi, ülkücü olarak tanımlayan kardeşlerime sesleniyorum. Gelin CHP'nin nasıl milliyetçi olduğunu görün. Unutmayın altı okumuzdan biri milliyetçiliktir. Doları pul edeceksin, sonra piyasaya dolar süreceksin ve ben milliyetçiyim diye gezeceksin. Sen önce kendi vatandaşını dinleyeceksin.

'BANKA YÖNETİM KURULUNDA GÜREŞÇİNİN NE İŞİ VAR?'

Liyakatı yok ederseniz adaleti yok etmiş olursunuz. Banka yönetim kurulunda güreşçinin ne işi var? Sizin kredi notunuzu güreşçi nasıl verecek? İş bilmeyenin banka yönetim kurulunda ne işi var? Sırf oradan maaş alsın diye. Sizin vicdanınız kabul ediyorsa gidin oy verin ama Türkiye'nin refahını düşünüyorsanız bunu yapmazsınız. Kamu İhale Kurumu'nu kurmuşsunuz, ortada ihale yok. Sen bir açıkla bakalım, o milyar dolarlık ihaleleri kime verdin?

Bir özelliğimiz daha var onu da yapacağız. Siz nasıl israftan kaçıyorsanız devlet de yapacak. Sen vatandaşın vergisini nasıl israf edersin? Ben söyledim, israfı yasakla diye yapamadı, yapamaz.

'İHALEYİ, GÜVENCEYİ BİLE DOLARLA VERİYOR, HEPSİNİ TL'YE ÇEVİRECEĞİZ'

Milliyetçiyim diyorsun dolarla ihale veriyorsun. Güvence veriyorsun yine dolarla. Öyle bir sistem kurmuş ki, şeytanın aklına gelmez. Amerika'da enflasyon olursa buraya yansıyor. Sen bu enflasyonu bu insanların sırtına nasıl yüklüyorsun? Söz veriyorum beşli çeteyi bitireceğim, hepsini Türk Lirası'na çevireceğim. Devlet şeffaf olmalı, biz her kuruşun hesabını vereceğiz.

'TARİHİN EN BÜYÜK KAYNAK TRANSFERİ'

Faizi düşürüyor, kim kazanıyor bunlar kazanıyor. Vatandaşa yansımıyor. Yüzde 14'le Merkez Bankası'ndan alıyor, yüzde 20'yle devlete satıyor, buna faiz düştü denir mi! Tarihin en büyük kaynak transferi bu, böyle bir şey Türkiye tarihinde daha önce olmadı. Öyle bir haldeler ki koşup dolar alıyorlar.

'BORÇLA DOLARA MÜDAHALE EDİYOR'

Bugün bankalardaki mevduatın %60'ı döviz. Bu ne demektir? Biz bu devlete güvenmiyoruz. Elin parasını getirdiler swap diye. Borç aldıkları parayı satıyorlar devamlı. 4,5-5 milyar dolar böyle gitti. Ticareti en iyi bilenler Kayserililer, bunu iyi bilin. 128 milyar doları kayınpeder damat yok ettiler. Borçla dolara müdahale diyorlar. Bunun adı organize kötülüktür. Şu an halkımıza bu saray halkı organize kötülük yapıyorlar.

'MODELE DEĞİL STRATEJİYE İHTİYACIMIZ VAR'

Yeni ekonomik model diyorlar. Bizim modele değil stratejiye ihtiyacımız var. Bizim stratejimiz nedir? Nasıl katmadeğer üreteceğiz? Ülkeyi yönetemeyenler strateji üretemezler. Ülkelerini sevmeyenler strateji üretemezler. Sanayiyi ithalata dayandıranlar strateji üretemezler. Söz veriyorum, organize kötülükle sonuna kadar mücadele edeceğim. Etmezsek halkımızı sevmiyoruz demektir, o yüzden mücadele edeceğim, etmeyen de namerttir!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN