Mahmut Tanal: İktidar gibi düşünmediğinizde size 'terörist' deniliyor

KARAR TV ekranlarında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT açıklamasına değindi. Tanal, "Vatandaş, AK Parti bunu yapmasaydı zaten CHP'nin yapacağının farkında. Vatandaşın kararı bununla değişmez." şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, KARAR TV'de yayınlanan Orta Dalga programında Gülay Erdemli'nin sorularını yanıtladı.

Milyonları ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin ayrıntıları netleşti. Düzenlemeyi bekleyen milyonlarca emekli adayı çıkacak yeni karara odaklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düzenlemesinin ayrıntılarını açıkladı. Erdoğan, "Emekli maaşlarında yıllar içinde yaptığımız yüksek oranlı artışlarla reel olarak bu kesimi kendi geliri ile geçinebilmesine imkan sağlayacak seviyeye çıkardık. Bugün 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi yaş sınırı uygulanmayacaktır." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal açıklamalarda bulundu.

EYT MESELESİ AK PARTİ'YE OY KAZANDIRACAK MI?

Tanal'ın EYT açıklamasına yönelik, "Vatandaşın 20 yılını yediler. CHP'nin ilk işlerinden bir tanesi EYT meselesiydi zaten. Vatandaş, AK Parti bunu yapmasaydı zaten CHP'nin yapacağının farkında. Buradan oy devşiremezler. Oy almak için çabalıyorlar. Vatandaşın kararı bununla değişmez. Zaten vatandaşa bu çekilmez hayatı veren mevcut iktidar. Dış güçler mi bu zamana kadar EYT sorunlarını bu hale getirdi? Biz 'EYT meselesini çözmek namus borcumuzdur' ifadelerini kullandık. Erdoğan bu meseleyi çözmek zorunda kaldı. Erdoğan, 'Onlar çözmeden ben çözeyim, bundan siyasi nem alabilir miyim?' düşüncesiyle hareket etti." ifadelerine yer verdi.

"İKTİDAR GİBİ DÜŞÜNMEDİĞİNİZDE SİZE 'TERÖRİST' DENİLİYOR"

İktidarın, Ekrem İmamoğlu üzerinde baskı yaratma çabalarına değinen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Bu siyasi iktidar dönemi kadar hiç kimseye bu kadar terörist denilmedi. Böyle bir şey olabilir mi? Farklı düşünmek zenginliktir. İktidar gibi düşünmediğinizde size 'terörist' deniliyor. Bana her türlü terörist damgasını vurdular. Yaptıkları haksızlık ve hukuksuzlarda karşılarına dikildiğimiz için terörist ilan edildik. Ekrem İmamoğlu dedi ki, 'biz hakkımızı kimseye yedirmeyiz. Hukuksuzluğa asla izin vermeyiz' dedi. Bu cümleleri söyledikten sonra İstanbul seçimlerine değindi. Siyasi iktidarın destekleyen televizyon kanalları bu cümleleri dolandırıp durdular. Ekrem İmamoğlu'nun cümlelerini keserek verdiler ve sonra 'Bu yargıya gözdağıdır' dediler. İmamoğlu mu yargıya gözdağı veriyor yoksa İçişleri Bakanı mı? İktidar sabah akşam Altılı Masa'da çatlaklık yaratmaya çalışıyor." ifadelerine yer verdi.

"VATANDAŞ GETİRDİĞİNİ GÖTÜRMESİNİ BİLİR"

Mahmut Tanal, Ekrem İmamoğlu'na getirilen 'siyasi yasak' kararı değerlendirerek, "Vatandaşımız rahat olsun. Hiçbir karamsarlığa kapılmasın. Vatandaş getirdiğini götürmesini bilir. Vatandaş kim ülkeyi daha iyi yönetecekse bunu görecek ve ona göre oy verecek. Bir kere zaten korona virüs döneminde iktidar sınıfta kaldı. Vatandaşa yardım dağıtılacak olan paralar İçişleri Bakanlığı'na verildi. Bu iktidar şu anda belediyelerimizi çalıştırmamak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Siz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ne istiyorsunuz ya? Erdoğan'a zamanında yapılanlar şu anda bin katı olarak Ekrem İmamoğlu'na yapılıyor, Erdoğan yapıyor. Ekrem İmamoğlu 16 milyon insan için çalışıyor." şeklinde konuştu.

CHP VE İYİ PARTİ İLİŞKİSİ

Mahmut Tanal kendisine yöneltilen 'CHP ve İYİ Parti ilişkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna şu sözlerle cevap veriyor: " Altılı Masa'nın tek bir derdi ve amacı var, demokrasiyi bu ülkeye getirmek. Tüm kurum ve kurumlarıyla bu ülkeye bunu kazandırmak istiyoruz. Altılı Masa'nın olmazsa olmazı bu temel ilkeleri getirmek. Bizim umurumuzda olan tek şey ülkemizin geleceği. Adaleti nasıl egemen kılacağız? bizim için asıl soru bu. Bir ülkeyi topla tüfekle yıkamazsınız. Adaletsizlikle ülkeyi yıkarsınız. Yargıya düşen adalet arıyor. Bir yerde sözleşme yapacaksanız adalet arıyorsunuz. Netice itibariyle Altılı Masa'nın dağılmayla alakalı hiçbir sorunu yok. Altılı Masa'nın varlık nedeni, ülkede hukuk olmadığı için bir araya geldiler."

"MEVLÜT UYSAL DÖNEMİNDE İŞE ALINANLARLA İLGİLİ SORUŞTURMA YAPILMIYOR"

Süleyman Soylu’nun, 28 Aralık’ta İmamoğlu'na cevaben düzenlediği düzenlediği basın toplantısında, İBB Başkanı’nın kendisini şahsen arayıp ricada bulunduğunu söylemesinin ardından İmamoğlu, Soylu’nun suçlamalarını ispat etmesi durumunda istifa edeceğini açıkladı. Tartışma, İçişleri Bakanlığı’nın, İBB’ye karşı, terör ile iltisaklı kişilerin işe alındığı suçlamasıyla teftiş başlattığını açıklamasının üzerine başladı.

Bu konu ile ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Ekrem İmamoğlu'ndan önce Mevlüt Uysal Belediye Başkanı'ydı. Onun döneminde işe alımlar var. Niye onunla ilgili kimse soruşturma yapmıyor? Kendisi işe alınanların içerisinde kendisi ve ailesi terörle bağlantısı iktisatlı olanlarla ilgili neden bir şey yapılmıyor? Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası Mayıs ayında geri alındığında İstanbul Ali Valisi Yerlikaya, kayyum olarak atandı. Onun döneminde 4 bin kişi işe alındı. Aynı şekilde orada da var. Bugüne kadar İçişleri Bakanı madem bunları biliyordu, neden görevlerine son vermedi?" şeklinde konuştu.

"SEÇİMİ RAMAZAN AYINDA YAPABİLİRLER"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik konuşan Tanal, "Seçim tarihi belli değil. İnanç istismarı açısından seçimi Ramazan ayında yapabilirler. İstismar üzerine kurulu bir sistemleri var. AK Parti seçim takvimini açıklasın, adayda bir sıkıntı yok. AK Parti takvimi açıkladığı anda 24 saat içerisinde açıklamamız gelir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN