Mehmet Sabri Akgönül: Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çağrısı bir çağrı olarak kaldı

Araştırmacı/Yazar Mehmet Sabri Akgönül, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çağrısı görevini ittifakın içerisinde yer alan muhafazakar partilere verme görevinin yanlış olduğunu vurgulayarak, "bunları CHP'nin kendisi yapmalıydı' dedi.

Araştırmacı/Yazar Mehmet Sabri Akgönül, KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Bi'Karar Ver' programında Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. Akgönül, "CHP'nin politik etkinliğini kitlelere ulaştıracak bir 'organik aydın' krizi var" ifadelerini kullandı.

"İSLAMCILAR HER ŞEYLERİNİ ERDOĞAN'A EMANET ETTİLER"

Muhafazakar kesim ve tarikatların siyaset içerisindeki örgütlenmeyi yorumlayan Mehmet Sabri Akgönül, "Sivil toplum içerisinde kendisine örgütlenme ve yaşam fırsatı bulamayan bir din, ya devletin bekçiliğine soyunur ya da yok olur. İslamcılar her şeylerini politik toplumu bedeninde taşıyan Erdoğan'a emanet ettiler.

İslamcılar Erdoğan'ın gözünde yığındırlar. Yığınların sadece kazanımları olur, hakları yoktur oysaki İslamcıların politik toplumun sürekli sopasını yediği nokta bu kazanımlardır" yorumunda bulundu.

"HELALLEŞME ÇAĞRISI KİTLESELLEŞMESİNİ İSLAMCI PARTİLERE BIRAKTILAR"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyası olarak yürüttüğü 'helalleşme' hareketinin yetersiz kaldığını ve kitleselleşmenin muhafazakar partilere bırakılmasının yanlış olduğunu dile getiren Akgönül, "'Helalleşme' iyi niyetin ötesine geçebildi mi? CHP'nin politik etkinliğini kitlelere ulaştıracak bir 'organik aydın' krizi var. Bu olduğu müddetçe, CHP'yi ancak CHP'li olmayan ama 'Türkiye'nin demokratikleşmesi CHP'nin demokratikleşmesinden geçer' diyenler savunur. Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çağrısının işe yaramama sebebi bir çağrı olarak kalmasıydı. Hem CHP seçmenleri, hem de CHP'li aydınlar helalleşme çağrısının kitleselleşmesini, CHP ile müttefik olan İslamcı partilere bıraktılar. Bunları kendileri yapmalıydı. Bu adı konulmamış bir görev dağılımı olarak geldi" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN