Meksika'da itfaiye ekipleri kalbi duran köpeğe dakikalarca kalp masajı yaptı

Meksika'da yaşanan olayda çıkan yangından etkilenen bir köpeğin kalbi durdu. Durumu fark eden itfaiye ekipleri ise dakikalarca kalp masajı yaparak küçük köpeği geri hayata döndürdü. Küçük köpeğe yapılan kalp masajı sosyal medyada büyük ilgi görürken o anlar ise böyle kaydedildi.

Yangından etkilenen köpeğe itfaiye ekipleri kalp masajı yaparak geri hayata döndürdü.

Meksika'nın başkenti olan Mexico City'de gerçekleşen olayda bir apartmanda çıkan yangın bölgede bulunan küçük bir köpeğin alevler ve dumanlar nedeniyle kalbinin durmasına neden oldu. Alevlerin arasında fark edilen küçük köpek iddialara göre itfaiye ekipleri daireye girdiğinde hareketsiz bir şekilde yerde yatıyordu. Daha sonrasında dışarı çıkartılan ve herhangi bir yaşam belirtisi göstermediği tespit edilen o köpeğin yardımına ise yine itfaiye ekipleri koştu.

İtfaiyecilerin dakikalarca yaptığı kalp masajı ve suni teneffüs denemelerinin ardından köpek hayata döndürülürken yapılan bu duyarlı davranış ise sosyal medyada tıklanma rekorları kırdı. Mexico City itfaiyesi tarafından yapılan açıklamada, yangında kalbi durmuş halde bulunan köpeğin itfaiyeciler tarafından uygulanan ilk yardım sayesinde kurtarıldığı ve sahibine canlı olarak teslim edildiği belirtildi. Sahibinin ise köpeği sağlık kontrolü için veterinere götürdüğü aktarıldı.

Sosyal medyada paylaşılan o anlar ise kameralara böyle kaydedildi.