Öldürücü T hücresinin, kanser hücrelerini yok etmesi görüntülendi

Bağışıklık sistemi uzmanı olan Derya Unutmaz, sosyal medyada paylaştığı görüntü ile keskin nişancı öldürücü hücresi olarak adlandırdıkları T hücresinin kanser hücreleri nasıl yok ettiğini gösterdi. Videoda bulunan T hücresi tespit ettiği kanser hücrelerine intihar etmesi için komut göndererek, kanser hücresinin yok olmasını sağlıyor.

Sosyal medyada Derya Unutmaz adlı Amerikalı profesör tarafından paylaşılan görüntülerde T hücresinin görevini yerine getirmesi gözlemlendi.

Bağışıklık sistemi uzmanı Unutmaz, "Küçük mor hücre, bizim de her gün laboratuvarda çalıştığımız, keskin nişancı öldürücü T hücresi; büyük hücre ise yumurtalık kanseri hücresi. Bu T hücresi tespit ettiği kanser hücresine intihar etmesi için bir komut göndererek yok ediyor!" dedi.

"BİZ BUNA ÖLÜM ÖPÜCÜĞÜ DİYORUZ"

T hücresinin yaptığı görevi açıklayan Unutmaz, "Bu T hücresinin yaptığına biz 'kiss of death' yani ölüm öpücüğü diyoruz, biraz öpüyor gibi gözüküyor.

Zira hücre zarını önce bombalayarak delikler açıyor sonda oradan da intihar indükleyici proteinleri içeri fırlatıyor… çok ilginç bir mekanizma aslında" diyerek açıkladı.