Mustafa Karaalioğlu: Erdoğan Bulu'yu başarısız olduğu için görevden almıştır | Ortak Akıl

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Ortak Akıl'da gündemi yorumladı. Boğaziçi Üniversitesi eski rektörü Melih Bulu'nun görevden alınmasını değerlendiren Akyol, Bulu'nun rektörlüğe atanmasını "Liyakatsiz ve partili bir atama" olarak yorumladı ve "Vahim olan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alınması" dedi. Karaalioğlu ise, "Bulu, Erdoğan'ın istediği kadar sert önlemler almadığı için görevden alınmış olabilir' çıkarımında bulundu.

DEMET İLCE | KARAR

KARAR TV, gündemin nabzını tutmaya devam ediyor. Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Ortak Akıl'da gündemin öne çıkan başlıklarını masaya yatırdı. Akyol ve Karaalioğlu, Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü görevinden alınması, 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair konuştu.

"ERDOĞAN BULU'YU BAŞARISIZ OLDUĞU İÇİN GÖREVDEN ALMIŞTIR"

Cumhurbaşkanı kararı ile Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektör olarak Melih Bulu'nun atanması sonucu Boğaziçi Üniversitesi'nde protestolar düzenlenmişti. Akademisyen ve öğrencilerin içinde yer aldığı protestolar 6 aydan fazla devam etmişti. Kayyum rektör atamalarına tepki olarak düzenlenen bu protestolara polis tarafından ağır müdahaleler gerçekleşmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile göreve getirilen Bulu, yine bir gece yarısı Erdoğan'ın kararı ile görevden alındı. Bu liyakatsiz atamaları ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirmiş olduğu tek kişide toplanan 'karar' yetkisini eleştiren Karaalioğlu ve Akyol, bu duruma sert tepki gösterdi. Karaalioğlu şöyle konuştu:

"Bu adamın arkasında durdun, neden istifasına izin vermedin? Muhtemelen Melih Bulu istifa etmek istemiştir. Melih Bulu'nun görevden alınması tepkilerin bir sonucu değil, Bulu, Erdoğan'ın istediği kadar sert önlemler almadığı için ya da Erdoğan'ın istediği kadar o süreci yönetemediği için alınmış olabilir. Ben şundan eminim Erdoğan öğrencilerin istediği gibi bir adamı atayacağı görüntüsü vereceğini sanmıyorum."

Bulu'nun göreve getirilmesini, "liyakatsiz ve partili bir atama" olarak değerlendiren Akyol ise, " Vahim olan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alınması. Rektör atamalarına hiçbir siyasi makam karışmamalı" yorumunda bulundu.

Taha Akyol: (15 Temmuz darbe girişimi) En vahşi darbe teşebbüsüydü.

Taha Akyol: Erol Olçok kendi sahasının dahisiydi.

"BU GİDİŞAT ERDOĞAN VE BAHÇELİ'NİN HAYRINA DEĞİL"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin beraberinde getirdiği tek adamlık sistemi, mafyalaşma ile baş edilemezlik ve kötüye giden ekonomik gidişatı eleştiren Karaalioğlu, şunları söyledi:

"Uluslararası fonlar bizim yüzümüze bakmıyor. Bir ülkenin itibarını ölçmek için uçaklara saraylara gerek yok yüksek faize bakmak yeterli! Başkanlık sistemi başladığından beri hiçbir gösterge iyiye gitmedi. Sedat Peker'in sayısız iddiası var. 'Bir mafya liderinin iddiasının peşine mi düşeceğiz?' diye iddialar hafifletilemez. Bu gidişat Erdoğan ve Bahçeli'nin hayrına değil. Anketlerde muhalefetin yüzde 55'lerde iktidarın yüzde 45'lerde olduğunu görüyorum. Cumhur ittifakı yana yakıla Kılıçdaroğlu'nu aday yaptırmaya çalışıyor. İttifak içerisinde kritik durumlarda sayın Bahçeli'nin ön aldığını görüyoruz. Soylu'yu desteklemesi gibi. Bunlara rağmen Cumhur İttifakının bozulacağını düşünmüyorum. Fakat önümüzdeki yılın Ağustos'una kadar bir seçim olabilir."

Karaalioğlu'nun seçim tarihi tahminine yönelik Akyol, " İktidar 2023 baharında veya sonbaharında seçime gidebilir. İktidarın kaybedeceği kanaatindeyim" dedi. Akyol, yeni Anayasa tartışmalarına yönelik de şöyle konuştu:

"Gündemde bir yeni Anayasa var. Cumhur ittifakının yeni Anayasayı 'Türkiye'ye yeni Anayasa kazandıralım' duygusu ile değil bir seçim propagandası duygusuyla hazırlamış olabilecekleri endişesi içindeyim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN