Özlale: Problem parti kapatmayla çözülseydi daha önce çözerdik

HDP’nin kapatılması ilişkin konuşan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, ''Güneydoğu'da yaşadığımız bu problem bir parti kapatmayla çözülseydi, biz zaten daha önce bu problemi çözerdik'' ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “HDP’nin kapatılması sürecinde, terör ile irtibat ve iltisakına ilişkin süreçler yargıya intikal etmiş, yargı en doğru kararı verecek. Kapatılması gerekiyorsa ki bana göre HDP’nin kapatılması gerekir” ifadelerini kullanmıştı. KARAR TV'ye konuşan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale “Parti sekreteriniz Payraz'ın HDP’nin kapatılması gerek görüşüne katılıyor musunuz?” sorusuna Özlale, '' Ben kendi görüşümü paylaşmakla yükümlüyüm. Türkiye'deki Güneydoğu'da yaşadığımız bu problem bir parti kapatmayla çözülseydi, biz zaten daha önce bu problemi çözerdik '' yanıtını verdi.

Özlale, konu hakkında şunları söyledi:

''Kaç parti kapatıldı. Burada Uğur bey'in ya da benim yorumumdan ziyade ben olaya şöyle bakıyorum; HDP'nin kapatılmasıyla ilgili, bir terör örgütüyle ilişkisi olduğuna dair en somut veri İçişleri Bakanlığı'nda, güvenlik bürokrasisinde, İçişleri Bakanlığı Milli İstihbarat Teşkilatı'nda vardır. HDP'nin kapatılmasına dair en somut delili İçişleri Bakanlığı ve en nihayetinde güvenlik bürokrasisinin toplaması lazım. Ellerinde böyle bir somut veriler varsa bunu da ilgili kurumlarla paylaştıktan sonra, savcıların direk olarak HDP ile ilgili bir kapatma davasını açıp ondan sonra bunu bağımsız yargıya taşıması lazım. Burada benim ya da herhangi bir muhalefet partisinin üyesinin konuşmasından çok daha önemli olan şey İçişleri Bakanlığı'nın elindeki delillerdir.''


Yaşanılan sorunların bir partinin kapatılmasıyla çözülmediğini belirten Özlale, ''İkincisi her defasında muhalefet partilerini bu konu üzerinden ayrıştırmak, suçlu göstermek gibi bir çaba var. Gerçekten elde çok somut deliller varsa bunu yargıyla paylaşması gerekiyordu ve HDP ile ilgili kararın alınması gerekiyordu. Ben İçişleri Bakanlığı verilerine sahip olmadığım için ve aynı zamanda hukukçu olmadığım için demekle yükümlü olduğum şey şu, geçmişte parti kapatmalar bu problemin çözülmesine yardımcı olmadı'' ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN