Akif Beki: Bahçeli Cumhur İttifakıyla nikah tazelemek istiyor olabilir | Reşitpaşa Yokuşu

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını KARAR TV'nin 'nefes açan, zinde tutan' programında tuttu. Devlet Bahçeli'nin İçişleri Bakanı'na 'Kim demiş sayın Soylu yalnız diye?' şeklinde verdiği desteği değerlendiren Beki, " Bahçeli Soylu'yu herhalde kara kaşı kara gözü için desteklemiyor, bunun bir siyasi sebebi olmalı. Bahçeli bu desteği Cumhur ittifakıyla nikah tazeleme fırsatı olarak görüyor olabilir" dedi.

DEMET İLCE | KARAR

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin öne çıkan haberlerini Reşitpaşa Yokuşu'nda konuştu. Bahçeli'nin Soylu'ya verdiği destek ve Erdoğan'ın yazlık sarayı ele alındı.

BAHÇELİ SOYLU'YU NEDEN DESTEKLEDİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşmuştu. Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik iddialarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli'den Soylu'ya destek gelmişti. Bahçeli, Soylu'ya ikinci kez destek çıktı. Bahçeli'nin neden böyle bir tutum sergilediğini değerlendiren Beki, şöyle konuştu:

"Bahçeli, Soylu'yu herhalde kara kaşı, kara gözü için desteklemiyor, bunun bir siyasi sebebi olmalı. Bahçeli, bu desteği Cumhur ittifakıyla nikah tazeleme fırsatı olarak görüyor olabilir."

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’ye bağlı İstanbul Vakfı'na Kurban Bayramı’nda bağış toplamasına izin vermeyen İçişleri Bakanlığı’na ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki göstermişti. İmmamoğlu'nun tepkisini gazeteciler Soylu'ya sormuştu. Soylu ise "Bana yönelik o kadar itham var ki dünyanın en kötü adamı benim” şeklinde karşılık vermişti. Soylu'nun bu söylemini Beki, 'imdat çığlığı' olarak yorumladı:

"Sedat Peker videolarına ara verdi ama tweetlerinde İçişleri Bakanı hedefinde olmaya devam etti. Soylu baskıya dayanamadı 'dünyanın en kötü adamı benim' dedi. Bu bir imdat çığlığıydı ama bu da duyulmadı."

"TATİL YAPMIYORSA BU SARAY NEDEN YAPILDI?"

Marmaris’te inşa edilen ve kamuoyu tarafından 'Yazlık Saray' olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi 2019 yılında tamamlanmıştı. Sarayın mimarı Şefik Birkiye projenin görsellerini kendi internet sitesinden paylaşmıştı. Erdoğan'ın 640 milyon lira maliyetindeki yazlık sarayını eleştiren Beki şunları söyledi:

"Beştepe'ye milletin evi diyorlardı, burası neden milletin yazlığı olmuyor! Erdoğan1 haftadan fazla tatil yapamıyor deniliyordu, o zaman ne demeye bu saray yapıldı?"

Oğur ise, Türkiye'deki otoritenin göstergelerinden biri olan sarayları işaret ederek eleştirisini "Sadece Ankara'da değil, İstanbul'da da tonlarca (!) saray var, bunların hepsi Cumhurbaşkanlığına ait" sözleriyle paylaştı.

VATANDAŞ NE YAPSIN?

Türkiye'nin her geçen gün kötüye giden ekonomisi ile ile ilgili konuşan Oğur, "Lübnan'daki gibi bir ekonomik kriz yaşamıyoruz ama bu fakirleşmediğimiz, hayat standartlarımızın düşmediği anlamına gelmiyor. Bu da bir fakirleşmek ve ekonomik kriz. Bundan şikayet etmek nankörlük değil" sözleriyle ülkenin yoksulluğuna dikkat çekti.

Beki ise, "Vatandaşa yasadığı şeyi yaşamadığını söylemek ahlaksızlıktan daha büyüktür. Vatandaş elektrik faturasının canını acıttığına mı inanacak yoksa sen 'acımıyor' dediğinde sana mı inanacak?" diyerek vatandaşın üstündeki yükü eleştirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN