Yıldıray Oğur: Artık kendi dar kadroları içinde tasfiyelere başladılar | Reşitpaşa Yokuşu

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını KARAR TV'nin 'nefes açan, zinde tutan' programında tuttu. TRT Yönetim Kurulu'na yapılan atamaları eleştiren Oğur, "Muhalif olanların tasfiye aşaması geçilmişti. Mesleki hassasiyetleri olanların tasfiyesini de geçtik. Artık kendi dar kadroları içindeki tasfiyeler başladı" sözleriyle eleştirdi. Beki ise, Türkiye'nin bu yapılan atamalar ile 'arpalık Türkiye'ye' döndüğüne dikkat çekti.

DEMET İLCE | KARAR

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, Reşitpaşa Yokuşu'nda gündemin öne çıkan haberlerini yorumladı. TRT Yönetim Kurulu'na yapılan atamaları eleştiren Oğur ve Beki, dini kullanan iktidara sert tepki gösterdi.

"ARTIK KENDİ DAR KADROLARI İÇİNDEKİ TASFİYELER BAŞLADI"

TRT Yönetim Kurulu'na iktidardan atanan isimleri sayan Oğur, atamaların devamlı iktidar içinden ve muhafazakar kesimden olmasına tepki gösterdi. Oğur, "Muhalif olanların tasfiye aşaması geçilmişti. Mesleki hassasiyetleri olanların tasfiyesini de geçtik. Artık kendi dar kadroları içindeki tasfiyeler başladı" dedi. Beki ise kurumlara yapılan atamalara yönelik, " Türkiye'de artık kurumlar, bakanlıklar, devlet işleyişi ile ilgili değerlendirme yaparken bir kremlinolog ihtisasına ihtiyaç var. Kamu görevlileri ne zaman kanuna bağlı kalacak? Bu kanunlar neden var?" sözlerini kullandı. Beki ayrıca Türkiye'nin artık arpalık Türkiye'ye döndüğüne dikkat çekti:

"Arpalık (emek vermeden sebeplenmek) Türkiye'yi unutmuştuk. Son günlerde bu özlem giderilmeye başlandı!"

"SANA OY VEREN MÜSLÜMAN OY VERMEYEN KAFİR Mİ?"

İktidarın dini kullanarak seçmenlerde karşılık bulmaya çalışmasını yorumlayan Beki, siyasette dinin kullanımına şöyle tepki gösterdi:

"Din bir parti oldu. Din, inanç, iman, bir partinin malı oldu. Ülke içindeki her şeyle beraber bir partinin tapusuna geçti. Sana oy veren Müslüman, oy vermeyen kafir mi oluyor? Değerle, kutsalla bağdaştırılamayacak bir durum var ve çok uzun zamandır böyle. Bırak bari değeri, kutsalı bu işin içine karıştırma. İktidarın seçimden önce bir arayış ihtiyacı olduğu ortada. Yeni kitlelerden oy talebinde bulunacak. Fakat inandırıcılık ve ikna edicilik diye bir sorun var. Hem kayyum ataması hem HDP'yi kapatma davası hem çözüm süreci aynı anda savunulduğu için, bunun bir sonuç üretmeyeceği ortada."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN