Beki: Albayrak'ın kitabında Cumhurbaşkanını yok sayma var

Akif Beki ve Yıldıray Oğur KARAR TV'de Reşitpaşa Yokuşu programında gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

KARAR Yazarlar Akif Beki ve Yıldıray Oğur KARAR TV'de Berat Albayrak'ın çıkardığı Burası Çok Önemli adlı kitabını değerlendirdi. Beki, Albayrak'ın kitabında Cumhurbaşkanını yok saymanın olduğunu belirtirken, Oğur da Cumhurbaşkanının adı yok ama herhangi bir isimde yok. Tek başına bir bakan gibi ifadelerini kullandı.

Albayrak'ın kitabında Cumhurbaşkanını yok sayma var

''Anlaşılıyor ki Berat Albayrak bu kitabı sadece enerji ve ekonomide ilerde ortaya çıkabilecek bütün başarıları şimdiden sahip çıkmak için yazmış. Temellerini attığı ve tohumlarını ektiği bir geleceği anlatmak için yazmış. 2030 yılına kalmadan tam bağımsız Türkiye ortaya çıkacak enerji ve ekonomide bu temeller atılmasa da zaten tam bağımsızlıktan söz edilemez yazıyor. Hasbelkader Cumhurbaşkanı vesile oldu enerji ve ekonomiyi ayağa kaldıran da o geleceği hazırlayan da kendisi oldu kitapta bunu anlatıyor. Buna iktidardan bir tepki yok'' dedi. Beki sözlerine şöyle devam etti:

''Burada bir yok sayma var. Oradaki emekte vizyonda irade de bir kişiye ait oda kendisi öyle anlatılıyor. Bu acıdan çok cesur buldum. 2020 Kasım'ında bir veda notuyla ayrılmıştı. At izi it izine karıştı Allah sonumuzu hayretsin deme cesaretini gösterdi. 16 ay sonra bir kitapla geri döndü orada 2030'a kalmadan ülkenin bir süper güç olacağını ve bunun önlenemez olduğunu söylüyor. Artık dış güçler bize saldıramazlar ellerinden o araçları da aldık diyor. 128 milyar dolar nerede o soruya cevap vermiyor. Neden ani bir kararla hem de tam şahlanacakken ekonomi uçuşa geçecekken ki böyle anlatıyordu kendisi o dönem bırakmaya kadar verdi. bu soruya cevap vermiyor.''


Oğur da, ''Kitapta çok az isim var. Cumhurbaşkanının adı yok ama herhangi bir isimde yok. Tek başına bir bakan gibi, Cumhurbaşkanın olmaması acayip tabi. İstifa mektubunda da baba, anne, eş, ve çocuklar vardı. Cumhurbaşkanı ve Emine hanıma atıfta yoktu'' şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN