Rusya'dan hipersonik seyir füzesi denemesi: Bin kilometre ötedeki hedefini başarıyla vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre Zirkon hipersonik seyir füzesi bin kilometre uzaklıktaki hedefini başarıyla vurdu ve testi geçti. Admiral Ushakov sınıfı olduğu iddia edilen Rusya'ya ait destroyerin füzeyi fırlatma anları ise böyle kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Barents Denizi'nden bir Zirkon hipersonik seyir füzesi fırlatıldığı duyuruldu. Beyaz Deniz bölgesinde, yaklaşık bin kilometre uzağında bulunan hedefi ise füzenin başarıyla vurduğu aktarıldı.

Bakanlık açıklamasında füzenin fırlatıldığı anları paylaşırken o anlar hakkında "Füzenin fırlatılması yeni silah testinin bir parçasıdır" ifadeleri kullanıldı.

Vladimir Putin Zirkon seyir füzelerini yeni nesil silahların başlangıcı ve onların öncüleri olarak nitelendirirken bu füzelerin ise geçtiğimiz yıl bu füzelerden birkaçını savaş gemileri ve denizaltılardan ateşlemişti.

Öte yandan hipersonik silahlar ses hızından 9 kat hızlı hareket eder bu nedenle de bu kabiliyet füzelere inanılmaz bir güç kazandırıyor. Füzenin fırlatılma anları ise böyle kaydedildi.