Sadece Gündem programında seçim gündemi değerlendirildi

KARAR TV'nin Sadece Gündem programında Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan seçim gündemini değerlendiriyor. Canlı yayın 10 Mayıs saat 14.00 de başlıyor. Gündemin öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir;

➣2021’de başlayıp 2022’de zirveye çıkan rekor enflasyon seviyelerinin görüldüğü ve TL’nin yaklaşık yüzde 60 değer kaybettiği Türkiye’nin uygulanan ekonomi politikalardan arta kalan hasardan toparlanmasının zaman alması beklenirken, uzmanlar iktidarı kim alırsa alsın 2023’ün kayıp bir yıl olma olasılığı yüksek görüyor. Reuters da bu konuya dikkat çeken analizinde ‘seçimin galibini ekonomide bir enkazın beklediği ve 2023 yılın kayıp yıl olabileceğini’ vurguladı.

➣14 Mayıs’a artık saatler kalırken sandığa ilişkin bir uyarı da İnsan Hakları Örgütü’nden geldi. İnsan Hakları İzleme Örgütü ve ARTICLE 19'un yayınladığı raporda, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde hükümetin internet üzerindeki kontrolünün seçimleri tehdit ettiği ifade edildi.

➣Kılıçdaroğlu, Wall Street Journal’a konuşurken, gazete seçimleri kazanması halinde Türkiye'yi NATO ve Batı'ya yaklaştırma taahhüdünde bulunduğunu yazdı. Türkiye'nin Rusya'daki yatırımlarını koruyacağını; ancak Rusya'ya yaptırım uygulama konusunda Batılı ülkelerin aldıkları kararlara uyacağını kaydeden Kılıçdaroğlu “Türkiye Batı ittifakının bir üyesidir, Putin de bunu çok iyi bilir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN