İYİ Partili Fakıbaba seçim sandığını işaret etti: Şanlıurfa halkı karar verecek!

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba KARAR TV'de Gülay Erdemli'nin sorularına yanıt verdi. Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketine yönelik konuşan ve seçim sandığını işaret eden Fakıbaba, "Şanlıurfa AK Parti'nin kalesi. Bence Şanlıurfa halkı bundan sonra 'Kim beni iyi yönetecek?' diye bakmalı" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden sonra iki şehrinde yoğun şekilde etkilenmiş olduğu Adıyaman ve Şanlıurfa'da tüm bunların yanında geçtiğimiz gün sel meydana geldi. Yaşanan deprem felaketinin ardından istifalar beklendi. Bu sefer felaketin adresi Şanlıurfa oldu. İçişleri Bakanı Soylu, Şanlıurfa Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Soylu, "Şanlıurfa'da 16, Adıyaman'da 2 olmak üzere sel felaketinde 18 kişi hayatını kaybetti. Bozova'da ve Tut ilçesinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı. Yetkililer ise bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Millet İttifakı'nın bölgeye gideceği ve çalışmalara eşlik edeceği bilgisi geldi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Şanlıurfa'nın Eski Belediye Başkanı olan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ise bölgede yaşanan gelişmeleri KARAR TV'ye anlattı.

mrvs.png

"DEREDEN KEPÇEYLE SU ÇEKTİLER"

Sosyal medyada gündeme gelen ve önlemlerin yeterli olmadığından, yapılan çalışmaların tutarsızlığından bahsedilen görüntüler ise infial yarattı. Şanlıurfa'da ve farklı illerde meydana gelen felaketlerde 'önlemler yeterli mi?' sorusu gündeme geldi. Kepçe ile yapılan çalışmalara değinen Eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, "Dereden kepçeyle su çekiyorlar. Sel taşmadan önce derenin ağzını tıkayan nedeni halledeceklerdi. Derenin ağzının kapanması halledilemiyorsa, ne olursa olsun bu felaket yine olacaktı" ifadelerine yer verdi.

fgdfg.png

"ÖNLEMLERİNİZ NELERDİ?"

Yapılan uyarılardan söz eden İYİ Partili Fakıbaba, "13 Mart'ta meteorolojinin 'ani sel ve su baskını' uyarısı var. Bir Şanlıurfalı olarak sorularımın cevabını bekliyorum. Sel gelinceye kadar önlemleriniz nelerdi? Sel geldiğinde su pompalarınız neredeydi? Trafiği neden düzenlemediniz? İnsanları neden uyarmadınız?" dedi.

"ZAMANI GELDİĞİNDE..."

Tartışma yaratan ve hayatını kaybetmiş insanların olduğu beldeden söz eden Fakıbaba, "Bu belde 1. sınıf tarım arazisiydi. Oradaki belediye başkanı zamanında imara açılma olayını meclise getirdi. Ben ve meclisteki arkadaşlarım tarafından reddedildi. Zamanı geldiğinde imara nasıl açıldığını söyleyeceğim" dedi.

trol.png

Paylaşılan içeriklerin Ahmet Eşref Fakıbaba'ya yönelik saldırı olduğu ifade edildi.

Fakıbaba, "Bu proje benim zamanımda yapıldı ama bu projenin benimle ilgisi yok. Proje yapımından, ihalesinden, temel açılmasından her şeyine kadar Karayollarının projesidir. Ayrı olarak AFAD'ın 2021 yılında Şanlıurfa için risk raporu var. Raporda selde taşan derelerden bahsediliyor 'dikkat edin, gerekli önlemleri alın' deniliyor" şeklinde konuşarak yapılan projeden söz etti.

Haberin detayları yazılıyor..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN