HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç: Kimsenin Türk bayrağı ile sorunu yok, HDP'nin de yoktur

KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç cevapladı. HDP'li Saruhan Oluç 'bölücü parti' olarak tanımlanmaları üzerine konuştu. Oluç, "Kimsenin Türk bayrağı ile sorunu yok, HDP'nin de yoktur! Türkiye'de farklı kültürler, kimlikler var diye tartışmaya kalkıştığımızda hemen 'bölücü, ayrımcı, bayrak düşmanı' ilan edilmesi kabul edilebilir bir şey değildir." ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un KARAR TV ekranlarında yer alan programı Bi' Karar Ver'de gündeme yönelik değerlendirilme yapıldı. Her hafta pazartesi, salı ve çarşamba günü yayınlanan programın bugünkü konuğu HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç oldu. Halkların Demokratik Partisi'nden, cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik gelen üst üstte açıklamalar ise sosyal medyanın ve partilerin ilgi odağı oldu. İktidar kanadı, seçimleri öne çekme hazırlığı yaparken, muhalefet partileri ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çıkarmama konusunda kritik bir sürece girmişti. HDP'den gelen açıklamaya göre 'cumhurbaşkanlığı seçim sürecine kendi adayımızla gireceğiz' ifadeleri adaylık tartışmalarını hararetlendirdi. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ise KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında gündemdeki iddialara ve kendisine gelen soruları cevaplandırarak konuya netlik kazandırdı.

bgjh.png

"KİMSENİN TÜRK BAYRAĞI İLE BİR SORUNU YOK"

HDP'li Saruhan Oluç, HDP'nin 'bölücü parti' olarak tanımlanması üzerine, "Kimsenin Türk bayrağı ile sorunu yok, HDP'nin de yoktur. Türkiye'de farklı kültürler, kimlikler var diye tartışmaya kalkıştığımızda hemen 'bölücü, ayrımcı, bayrak düşmanı' ilan edilmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Hemen Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanının sözleriyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Maalesef üzülerek durum böyle. Bu konuların tartışabilmesi gerekiyor. Mesela kendi anadiliyle eğitim meselesi. Bu ayrıştırıcı değil, bütünleştirici. Dolayısıyla bunların konuşulması ne ayıptır ne de bölücülüktür. Bayram düşmanı değiliz asla kabul edilemez. Bu tartışmaların hepsi çağdaş demokrasilerde çoktan aşılmış konulardır." şeklinde konuştu.

"HDP OLARAK BU KARARI KINADIM"

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na getirilen 'siyasi yasak' kararına yönelik konuştu. Altılı Masa'yı da eleştirerek HDP'li Saruhan Oluç şu ifadeleri kullandı: "Altılı Masa'yı destekleyenler 'Bu söyledikleri gerçekten demokrasiyle alakalı mı?' diye sormalılar. Kayyumlar atanacak ve Altılı Masa sesini çıkarmayacak ama İBB'ye kayyum atanması gündeme geldiğinde hepsi havaya fırlayacak. Biz ne yaptık peki? Sayın İmamoğlu hakkında mahkeme genel kararı çıktığında meclisteydim. Hemen söz aldım ve HDP olarak bu kararı kınadım. Türkiye'de hukuk açısından büyük bir garabettir bu. İlkesel tutum diye bir şey var. Hazine yardımı anayasaya aykırı olarak bloke edilecek o zaman kapatmada da ses çıkmaz şeklinde okuyoruz bu durumu."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN