Roj Girasun: Erdoğan Soylu'yu görevden alacak gücü kendinde bulamıyor | Semra Alkan'la 40 Dakika

Gündemin öne çıkan başlıkların konuşulduğu Semra Alkan'la 40 Dakika'ya Roj Girasun konuk oldu. Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti ile çözüm sürecinin yeniden başlama ihtimalini ele alan Girasun, ziyarette Süleyman Soylu'nun da yer aldığını hatırlatarak, Soylu'ya AK Parti içinde nasıl bakıldığını değerlendirdi. Erdoğan'ın Soylu'yu neden görevden almadığı hakkında Girasun, "Erdoğan, Soylu'yu görevden alabilmek için şu anda kendinde güç bulamıyor. Fırsat ortamını bekliyor" dedi.

Semra Alkan'la 40 Dakika'da gündemin öne çıkan başlıkları masaya yatırılıyor, konuklarla tartışılıyor. Programa bu kez Araştırmacı Roj Girasun konuk oldu.

Programda konuşulan ve öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Roj Girasun:( Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti) Erdoğan kamuoyunda alaka görmedi ve Erdoğan'ın ne söyleneceğine dair merak oluşmadı.

(Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti) AK Parti'nin MHP'ye eklemlendiği düşünülüyor.

(Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti) Erdoğan'ın verdiği mesajlardan yeni bir çözüm sürecinin başlayacağına kapılmak iyimserlik olur. AK Parti içinde böyle bir niyet yok. Ama Erdoğan'ın çözüm sürecini dile getirmesi önemli bir şey.

AK Parti ve MHP Kürt seçmen açısından ayrılıyor.

Muhalefet Kürt meselesi konusunda önemli bir adım atabilmiş değil.

AK Parti ve MHP arasında sürdürülebilir bir ideolojik ittifak yok.

Süleyman Soylu'nun Diyarbakır gezisinde yer aldığını bile sonradan öğrendik. Çekilen fotoğrafta yer almasının çabası bir krizi gösteriyor.

Erdoğan, Soylu'yu görevden alabilmek için şu anda kendinde güç bulamıyor. Fırsat ortamını bekliyor.

CHP Türkiye'yi yönetebileceğine dair seçmene hissiyat verebilmiş değil. O yüzden AK Partili seçmenler AK Parti'den kopup kararsızlarda duruyor.

Muhalefet seçimleri kazansa da ülkeyi yönetebileceğine dair seçmene güven vermiyor.

Genç Kürt seçmenlerin bugün önemli bir kısmı kendisini yeni dönemin siyasal aktörleri ile özdeşleştiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN